adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
325
Kalória
15.2g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
192.6g
Víz
360.1g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
62.9g burgonya36 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
34.6g tojás44 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
Összesen
102
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 192.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 303 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 192.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 303 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
102
kcal
Elkészítés
- Meghámozzuk a krumplikat és darabonként 8 szeletre vágjuk.
- Egy tálba helyezzük a krumpliszeleteket, majd fűszersót szórunk rájuk, és jól megforgatjuk őket, hogy mindegyiket elegendő fűszer érje.
- A sütőt előmelegítjük, és közepes lángra helyezzük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd 1-2 evőkanál napraforgó olajat öntünk bele.
- A krumplikat elszórtan helyezzók a tepsibe, majd alufóliával letakarjuk és behelyezzük a sütőbe.
- 10-12 perc után levesszük a fóliát és visszahelyezzük a sütőbe.
- Megint 10-12 perc elteltével kivesszük a krumplikat a sütőből, és megforgatjuk őket, majd a közepére beleütünk a két nyers tojást, és még kb. 8 percre visszatesszük őket a sütőbe.
- Az idő letelte után kivesszük a tepsit, egy lapáttal alá lehet nyúlni és egészben ki lehet venni a "tojásszörnyet", amit tányérra helyezünk. A krumpli kívül ropogós, belül viszont puha lesz, a tojások teljesen megsülnek (én nem szeretem, ha folyik a sárgája).
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 180 °C