r
Nosalty Logó

Tojásos-tejfölös tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcyykee
Tojásos-tejfölös tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 845 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4433.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    452 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1396 micro
  • Kolin:
    1305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2813 micro
Összesen 3379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkezdjük megfőzni a tésztát.Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőbe éppen hogy egy kevéske zsírt beleteszünk.
  2. Mikor már jó a zsír, belerakjuk a nagy doboz tejfölt.
  3. Pár perc kavargatás után belerakjuk a pirospaprikát és a sót. (Ízlés szerint mehet, de pirospaprikából 1-2 ek belemehet.)
  4. Addig kevergetjük, míg el nem kezd bugyborékolni a tejföl.
  5. Levesszük a tűzről, és belerakjuk a tojásokat, majd visszarakjuk a tűzre.Hagyjuk pár percig, addig NE kavarjuk meg!
  6. Majd szépenlassan átforgatjuk az egészet (tojássárgáját egyben is lehet hagyni).
  7. Néha-néha megkeverjük, majd mikor úgymond egybeállt az egész, levesszük a tűzről.
  8. Tésztát leszűrjük,és összekeverjük a tojásos,tejfölös szósszal.
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 55216
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Ajánló

Nap bármelyik szakaszában ajánlom az egész családnak. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos-tejfölös tészta
Timcyykee 2 recept

Barátom mutatta meg ezt az ételt, azóta teljesen oda vagyok érte. Egyszerű, de nagyszerű. Hamar készen van, finom is, nem pepecselős. :) Nem kell pontosan az órát figyelni, hogy hány perce csinálom, mindenki rá fog érezni, és látni fogja mikor már jó lesz. :) Meg lehet csinálni féladagban is, de akár 2-3 tojásból is 1 személyre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.