r
Nosalty Logó

Tojásos-sonkás kosárka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos-sonkás kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

12 kosárkához

Összesen 729 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

12 kosárkához

Összesen 1459 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

12 kosárkához

Összesen 153 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3175.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 729 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    3559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    497 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2921 micro
Összesen 1459 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

12 kosárkához

Elkészítés

12 kosárkához

  1. Amuffin sütőformát vékonyan kiolajozzuk.
  2. Kibéleljük 2-3 sonkaszelettel, úgy hogy egy kosárkát formáljon.
  3. Óvatosan minden kibélelt mélyedésbe 1-1 tojást ütünk, és megsózzuk a tojás tetejét.
  4. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg a tojás teteje ki nem fehéredik, ez nagyjából 7-10 perc.
  5. Ezután kivesszük, és egy kis sajtot teszünk mindegyik tetejére, majd visszatesszük még 3-4 percre. A sajt kihagyható, viszont akkor az első sütési szakasz azért 12-15 percig tartson.
  6. Ahogy kész van, tompa késsel körbe kell kicsit vágni a kosárkákat a formában, hogy könnyen kijöjjenek.
  7. Melegen és hidegen is finom nagyon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8045
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb története, csak gondolkodtam, hogy mit lehetne még kezdeni a muffin sütőformával a muffin sütésen kívül. A fent leírt recept mellett meg lehet csinálni ugyanezt fasírttal is. Akkor a bekevert fasírtmasszával bélelem ki a formákat, és egy nagyjából 40 perces elősütés után ütöm bele a tojásokat, és rakom vissza kb. 10 percre.

Hozzávalók

12 kosárkához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!