r
Nosalty Logó

Tojáslepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Tojáslepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1339 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2681 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1339 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    221.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4540.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    2462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2681 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a sót és villával egy kicsit felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sajt felét és apránként a tejet. Simára keverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és a massza 1/4-ét beletesszük, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  4. A kész lepényeket megszórjuk a maradék sajttal, melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 175 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 44600
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 13.

Ajánló

Bármilyen savanyúságot vagy befőttet adhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez egy nagyon közkedvelt étel, különösen így tavasszal, amikor a fejessaláta szezonja van. Az is nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető és egy leves után ebédre, vagy csak magában vacsorára is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.