Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztracsatella parfé

Sztracsatella parfé
Sztracsatella parfé
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl recept, általam sokszorosan kipróbálva.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kibélelünk folpackkal egy őzgerincformát.
  2. A csokoládét éles késsel egészen apró darabokra vágjuk, a narancs héját lereszeljük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor félkemény, adjunk hozzá 5 dkg cukrot, úgy verjük tovább, míg kemény lesz.
  4. A tojássárgákat is felverjük habverővel, hozzáadunk 5 dkg cukrot, a rumot, tovább keverjük, és ha már feloldódott benne a cukor, a reszelt narancshéjat is belekeverjük.
  5. Tiszta habverővel a tejszínből is habot verünk, amikor félig kemény, hozzátesszük a maradék 5 dkg cukrot és a vaníliát. Teljesen keményre verjük.
  6. Következik az összeállítás: a tojássárgás habba fakanállal beleforgatjuk a fehérje habját, aztán a tejszínhabot, majd belevegyítjük az aprított csokit.
  7. A kész masszát átkanalazzuk az őzgerincformába,és 3-4 órára betesszük a mélyhűtőbe, hogy megfagyjon.
  8. Tálaláskor a formát néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, kiborítjuk a parfét, lehántjuk róla a folpackot, és szűrőn át meghintjük a kakaóporral. Ezután megvárjuk, amíg szobahőmérsékleten eléri a kellő állagot, azaz belül fagyos marad, de semmiképpen sem kőkemény, és a külseje elkezd lágyan olvadozni. Ekkor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel felszeleteljük, és tányérokra tesszük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 739
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, sorbet, fagyitorta, karamellfagyi, házi fagyi, fagyikehely, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

csokis-vaníliás parfé, narancsos parfé csokidarabkákkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fonicia
fonicia Mon, 2012-12-10 21:21

Kedves SZ Ági!
Az lenne a kérdésem hogy mennyi ideig áll el a fagyasztóba???
1-2 hét? esetleg tovább?Várom válaszodat mert 2 hét múlva karácsony!!!Köszi!!!!

szeag
Sz. Ági / szeag Tue, 2012-12-11 15:05

Szerintem tovább is, mint két hét. Nyugodtan elkészítheted már most, csak jól záródó edénybe tedd, hogy ne vegyen át semmit. Boldog karácsonyt!
Ági

382
tejcsokoládé 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 3 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 3 dl
rum 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek