Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu Katharosz konyhájából

Tiramisu Katharosz konyhájából
Tiramisu Katharosz konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokáig mellőztem a tiramisu készítését, talán azért, mert igazán jó receptre nem akadtam, nos ez számunkra tökéletesnek bizonyult.

hozzávalók / 6 adag

Krémhez

Piskótához

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. Tegyünk fel egy edényben kevés vizet melegedni, közben egy tálban, ami illeszkedik majd rá, egy kézi habverővel keverjük jól el az egész tojásokat a cukorral.
  2. Ha forrni kezd a vizünk, mérsékeljük a hőt alatta, rátesszük a tálat, és gyakran megkeverve addig kell melegítenünk, amíg csípős nem lesz. Vigyázzunk, nehogy leragadjon, vagy megfőjön a tojásos masszánk.
  3. Eközben felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínt, egy előtte behűtött tálban, majd hidegre tesszük. A zselatint kevés langyos vízbe áztatjuk. A mascarponét simára keverjük.
  4. A csípősre melegedett cukros tojásunkat levesszük a gőzfürdőről, majd egy gépi habverő segítségével maximális fokozaton kihűlésig verjük, habosítjuk. Ezzel a művelettel ne legyünk türelmetlenek, mert ha nem hűl ki teljesen a krémünk, folyós lesz.
  5. Ha teljesen kihűlt a tojáskrémünk, jöhet az összerakás. A felvert tejszínhez először a kikevert mascarponét adjuk hozzá kisebb adagokban, de csak óvatosan, ne törjük össze a habot. Ezután szintén kisebb adagokban mehet bele a tojáskrém is.
  6. A beáztatott lapzselatinról leöntjük a vizet, majd alacsony hőfokon kevergetve feloldjuk, forralni nem kell, ha feloldódott, már készen is van. Ez a művelet 15-20 másodperc alatt megvan.
  7. Ezután egy kézi habverő segítségével, vékony sugárban elkeverjük a krémben.

Összeállítás

  1. Előkészítünk egy magas peremű tepsit, ha lekapcsolható oldalú, az még jobb, a tálalásnál könnyebbséget jelent. Jöhet az összeállítás.
  2. A kávét keverjük el a cukorral és ízlés szerinti rummal, majd egyenként mártsuk meg a piskóták egyik felét benne 2-3 másodpercig, vigyázzunk, ne áztassuk el. Ezután szorosan egymás mellé rakjuk a formánkba.
  3. Rámerjük a krém felét, elsimítjuk rajta, majd ismét egy sor kávéba mártott piskóta jön rá, ezután a krém másik felével betakarjuk, szépen eloszlatjuk rajta. Végül egy éjszakára hidegre tesszük. Ez alatt az ízek is jól összeérnek.
  4. Másnap kakaóporral meghintve tálaljuk.
  • tepsi mérete: 35x24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 80 844
elküldve: 5
receptkönyvben: 64
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu, mascarponés babapiskótás desszert, kávés-mascarponés-babapiskótás desszert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1468
mascarpone 50 dkg
habtejszín 7.5 dl
cukor 50 dkg
tojás 6 db
lapzselatin 2 csomag
babapiskóta 40 dkg
feketekávé 5 dl
rum 0.5 dl
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg