r
Nosalty Logó

Tilápiafilé zöldspárgával és curryszósszal

z1
Tilápiafilé zöldspárgával és curryszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

444
Kalória
37.9g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
20.4g
Zsír
503.5g
Víz
102.6g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
15.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    503.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    503.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A halfilét sózzuk, borsozzuk, citromlével megöntözzük, pihentetjük.
  2. A megtisztított zöldspárgát lobogó sós, cukros, citromleves vízben három (3) percig főzzük, utána jéghideg vízben azonnal kihűtjük.
  3. Kevés olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntve visszapirítjuk.
  4. Hozzátesszük a curry port, kicsit pirítjuk, felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, lisztben kikevert vízzel sűrítjük, a sűrűségét beállítjuk, egy csepp citromlével pikánssá tesszük.
  5. Szűrjük.
  6. A halfilét vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalán megpirítjuk, esetleg rásózunk, borsozunk.
  7. A spárgákat mikróban (ez azért durva), de inkább egy kevés vajon melegítjük.
  8. Tálalásra készüljön el egyszerre! Nem jó, ha a fele hideg, a másik pedig meleg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Az én drága egyetlenemnek készítettem délben, a fogyókúra jegyében. Aztán délután befalt még ezt, azt...

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek