Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boszorkányujjak sósan-sajtosan

Boszorkányujjak sósan-sajtosan
Boszorkányujjak sósan-sajtosan
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halloween-re szívesen készítek látványos, bizarr vendégváró falatokat.

A boszorkányujjak nagyon jól néznek ki, ám nekem valahogy nem passzol hozzájuk az édes tészta - neten pedig szinte csak ilyen receptek találhatóak, a néhány sós verzió pedig túl bonyolultnak tűnt.

Így aztán most kikísérleteztem a saját sós verziómat :-) Tulajdonképpen klasszikus sajtos rúd az alapja. Isteni, omlós, és nagyon ijesztő! :-)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Fűszeres paradicsomos mártogatóssal kínáljuk.
Én sima mandula helyett boltban kapható füstös-barbecue ízű pörkölt mandulát használtam, így még pikánsabb ízt adhatunk az elkészült falatoknak.
A leírt mennyiségből kb. 45-50 db ujj lesz, vastagságtól függően.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet sózzuk meg, majd keverjük össze a szobahőmérsékleten felengedett vajjal.
  2. A sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd keverjük hozzá a vajas liszthez.
  3. Adjunk hozzá egy nagy pohár tejfölt, a cél, hogy lágy tésztát tudjunk gyúrni a hozzávalókból (ha túl ragacsos lenne, megszórhatjuk még egy kis liszttel!).
  4. Ízlés szerint keverhetünk a tésztába néhány csepp zöld ételfestéket is - ezzel még bizarrabb kinézetet adva a boszorkányujjainknak. Az sem baj, ha tésztagyúrás közben nem dolgozzuk el tökéletesen, jól néznek ki a zöld foltok a megformált ujjakon!
  5. A tésztából formáljunk vékony hurkákat, az ujjaink között megnyomkodva, hogy ujj formájúak legyenek (az ideális méret kb. kisujj vastagságú, mivel szépen megdagadnak sütés közben). Fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. A mandulaszemek kerek végét mártsuk ketchupba, majd nyomjuk bele a tésztaujjak egyik végébe. Késsel vágjunk "ujjperceket" a tésztán, végül kenjük meg a tetejüket felvert tojással.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 696
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Siriane

Mióta szakács: 2019.11.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, buli receptek
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

halloween-i falatok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
finomliszt 0.5 kg
2 teáskanál
vaj 125 g
trappista sajt 15 dkg
tejföl 450 g
ételfesték 1 kávéskanál
mandula 5 dkg
ketchup 2 ek
tojás 1 db