Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis gyümölcsös tejbegríz

Tepsis gyümölcsös tejbegríz
Tepsis gyümölcsös tejbegríz
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családnak édesség ehetnéke volt. Most kipróbáltam, milyen a sült tejbegríz.És finom. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet feltesszük forrni a kétfajta cukorral. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük csipet sóval.
  2. A gyümölcsöt felszeleteljük.
  3. Amikor a tej felforrt, lehúzzzuk a tűzről, és gyors kevergetéssel belekeverjük a búzadarát, majd a tojássárgát.
  4. Hagyjuk langyosra kihűlni, majd beleforgatjuk a tojáshabot, és egy jénaiba öntjük a masszát.
  5. Tetejére potyogtatjuk a gyümölcsöt (én most barackkompóttal készítettem), és sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 206
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

jénaiban sült tejbegrízes sütemény, barackos-grízes süti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Fri, 2012-08-17 21:57

Kedves Olga:)
És én már megint örülök a hozzászólásodhoz:)))Megnéztem,szupert alkottál:)))Csak így tovább:)
Legyen szép hétvégéd:)
Csilla:)

muller1978
muller1978 Sun, 2012-04-08 17:53

üdv. mindenkinek,hát nekem nem jött össze sajna. kanállal esszük meg. nem tudom mit ronthattam el. a teteje szép barna a többi folyik.

Vadász Terézia
Teca / Vadász Terézia Wed, 2011-12-07 16:15

Kedves Csilla!
Már 3- szor sütöttem meg a tejbegrízt. Igaz, most nem jénaiban, hanem tortaformában. Alul, felül, oldalt is nagyon szép barnára sült. A tetejét csokival berácsoztam. Nagyon finom így is úgy is. Köszönöm
Üdv: Pandamaci / Teca/

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-09-12 12:45

Akkor ez olyasmi, mint a rizskoch, csak grízkoch...:-)) Na majd egyszer kipróbálom!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-09-08 20:16

Kedves Csilla!
Mennyi tojásfehérjét versz kemény habbá? A hozzávalók közt csak 2 tojássárgája szerepel...

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sat, 2011-08-13 11:37

Kedves Alice!Fogalmam sincs hol ronthattad el.Én is most készítettem el előszór,de az enyém nem volt folyós.Igaz mi nem győztük kivárni,hogy szeletelhető legyen.
Üdv:Csilla.

palice
palice / palice Fri, 2011-08-12 22:51

Szia Csilla!
En ma este el is keszitettem,de nem tudom,hogy en rontottam el vagy ilyen kell legyen?! a teteje mar megpirult, de alul csurog.Kihult,de belul tovabbra is folyik szet.Legyszi mond el,hogy milyen kell legyen es hogy,hogyan talalod!
Koszonom!
Udv.Alice.

533
tej 1.5 l
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
búzadara 200 g
1 csipet
cukor 7 ek
őszibarack 2 közepes db