r
Nosalty Logó

Tepsis gyümölcsös tejbegríz

Salamon Csilla
Tepsis gyümölcsös tejbegríz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

533
Kalória
19.7g
Fehérje
80.1g
Szénhidrát
10.8g
Zsír
65.7g
Víz
108.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
42.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3210.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    320.3 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    263 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 2132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük forrni a kétfajta cukorral. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük csipet sóval.
  2. A gyümölcsöt felszeleteljük.
  3. Amikor a tej felforrt, lehúzzzuk a tűzről, és gyors kevergetéssel belekeverjük a búzadarát, majd a tojássárgát.
  4. Hagyjuk langyosra kihűlni, majd beleforgatjuk a tojáshabot, és egy jénaiba öntjük a masszát.
  5. Tetejére potyogtatjuk a gyümölcsöt (én most barackkompóttal készítettem), és sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családnak édesség ehetnéke volt. Most kipróbáltam, milyen a sült tejbegríz.És finom. :)

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...