Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős pogácsa tojás nélkül

Tepertős pogácsa tojás nélkül
Tepertős pogácsa tojás nélkül
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb pogácsa, amit életemben ettem! Képes szakácskönyvben leltem rá. Nem kell a legdrágább bort megvenni hozzá. A deszkát lisztezni kell, mert ragadós a tészta. Dupla adagból 2 tepsivel lesz. Nagyobb pogácsaszaggatóval szoktam készíteni.

Ha túl zsíros a tepertőnk,akkor kevesebbet tegyünk bele,mint az előírt mennyiség.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tej, cukor keverékben felfuttatjuk. Majd a liszttel, sóval, zsírral, tejföllel, borral jól kidolgozzuk.
  2. Kinyújtjuk, és rákenjük a tepertőt, felcsavarjuk, mint a bejglit. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk alulról felfelé (középig), felülről lefelé, balról jobbra (középig), jobbról balra. Fontos a sorrend, ettől lesz leveles! 30 perc pihentetéssel háromszor ismételjük.
  3. Végül 2 cm vastagra nyújtjuk, bekockázzuk a tetejét, egész tojással megkenjük. Forró sütőben megsütjük 220 fokon.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 148
elküldve: 3
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

finom tepertős pogácsa, tojás nélküli pogácsa, zsírral készült pogácsa, leveles pogi töpörtyűvel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Piroska73
Piroska73 Mon, 2012-11-12 12:59

A hétvégén megsütöttem.Tényleg jó ragadós volt a tészta.Nekem nem lett ilyen szép magas,de az íze kiváló.(Legközelebb megmérem a 2 cm magasságot.....)

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-11-12 12:14

Az élesztő maradt ki...mennyi élesztő kell hozzá? Gondolom 2,5 dkg elég...

1369
finomliszt 50 dkg
sertészsír 15 dkg
tepertő 25 dkg
tejföl 1 dl
fehérbor 30 ml
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
tojás 1 db