Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes túrókocka barackkal

Tejszínes túrókocka barackkal
Tejszínes túrókocka barackkal
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti volt fiatal korom kedvenc cukrászdai süteménye. Azóta sem kaptam pont olyan ízűt, mint abban a cukrászdában. Most úgy gondoltam, inkább megpróbálkozom én az elkészítésével. Több receptből, és többszöri elkészítésre sikerült kikísérleteznem, mire pont olyan nem lett, mint amilyenre emlékszem. Aki kóstolta, mindenki azt mondta, hogy nagyon finom. Se nem túl édes, se nem túl savanykás. Nem az a túl tömény, tejszínes, émelyítős sütemény.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A túrókrémhez

A zseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 5 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. A sárgáját egy külön tálba rakva, a sütőporral elkevert liszttel, cukorral, csipet sóval és  2-3 ek vízzel sűrű, habos masszává keverjük. (Ezt is természetesen habverővel a legegyszerűbb.) A tojásfehérjére ráöntjük a sárgájás masszát, és fakanállal óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a kettőt.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd elsimítjuk. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  3. Túrókrém készítéshez a túrót habosra keverjük a joghurttal, a citrom héjával, és a fél citrom levével. A csomag zselatint felforraljuk a csomagoláson megadott mennyiségű vízzel, és félretesszük. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, közben a zselatin annyit hűl, hogy hozzá lehet keverni a túrókrémhez.
  4. A túrókrémet és a tejszínhabot egybedolgozzuk, és az egészet rásimítjuk a piskóta tetejére.
  5. Zselatin készítéshez a befőttléhez annyi vizet adunk, amennyit a zselatinok csomagolása ír, és ha nem elég édes, akkor még egy kis cukrot is tehetünk bele. Ezt is felforraljuk, és félretesszük hűlni.
  6. A barackokat vékony szeletekre vágjuk és kirakjuk a túrókrém tetejét vele, majd a langyosra hűlt zselatint óvatosan rácsorgatjuk.
  7. Berakjuk a hűtőbe 1 órára, és ha már megdermedt a zselatin, akkor óvatosan szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 40×30×6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 584
elküldve: 2
receptkönyvben: 221
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Brigus

Mióta szakács: 2011.11.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrós kocka, barackos-túrós piskóta, túrótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
tehéntúró 25 dkg
joghurt 2 dl
citrom 1 db
habtejszín 6 dl
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 20 g
zselatin 40 g
barackbefőtt 50 dkg