Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös fűszeres sült krumpli

Tejfölös fűszeres sült krumpli
Tejfölös fűszeres sült krumpli
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam régen szeretett egy előre elkészített por ízesítőt, amellyel a sült krumplit megízesíthetjük. Nem tudtam, milyen összetevőkből áll, csak arra emlékeztem, hogy tejfölös volt. Nem szívesen használok kész ételízesítőt, így gondoltam, elkészítem természetes alapanyagokból. Nagyon gyorsan megsült így a krumpli, és ízletes lett.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt, olajat, sót, borsot, paprikát összekeverjük egy tálban, és a tepsiben levő krumplikon egyenletesen eloszlatjuk.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton először fóliával letakarva 20 perc alatt, majd a fóliát levéve a grill alatt 5 percig pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • költség: 130 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 40 685
elküldve: 28
receptkönyvben: 894
elkészítve: 35/54
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres tepsis krumpli, tejfölös burgonya tepsiben, fűszeres krumpli

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2017-09-24 19:58

Itt én nem főztem elő, mert a fólia alatt a hőlégkeverésen megsült, de nem rossz gondolat héjában előfőzni.☺️

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-16 08:57

Kedves Évi néni!
Nagyon finom volt a krumpli így, már háromszor készült el, és mondhatom, megunhatatlan :D..... - köszönöm Neked ezt a receptet!! :D
Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-05-16 09:18

Szia Évi!
Nagyon örülök a tetszésnek, mert mégis csak egészségesebb, mint mű társa a boltban.
Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-05-17 21:27

Évi néni!
Hát százszorta finomabb!! :)
Tudom mi van benne, és még az elkészítése is jobb kedvre derített.
Tudom mit rágcsálnak, nyugodtabb is vagyok. :)
Éva-Anyóca

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-03-02 12:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Ilonka57
Ilonka57 Fri, 2013-03-01 16:39

Nagyon jónak tűnik a recept. Szeretem a sütőben sült burgonya változatait. Lehet, hogy nem lesz igazam, de ha megcsinálom, a füstölt paprikát sima pirospaprikával és füstölt ízű ízesítő kockával fogom helyettesíteni.

Norbert 17
Norbert 17 Fri, 2013-03-01 15:46

Kedves Éva néni!Hogy a fenébe hozta ki ezt a csodás ételt 3 főre 130 forintból?Árulja el a titkot!Kérem-kérem!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-03-01 22:13

Lehet, hogy jó helyen vásárolok. Kedves Norbert! Figyeljen a mennyiségekre és rájön a titkomra. Üdv: Évi néni

bodonémagdi
bodonémagdi Fri, 2013-03-01 13:41

Lehet hogy bugyuta vagyok de nem tudom hogy milyen az a füstölt piros paprika!

hintagalopp
Espi / hintagalopp Fri, 2013-03-01 16:14

Ha a hozzávalók között rákattintasz, akkor tovább irányít az alapanyag leírásához.

wkata
wkata / wkata Fri, 2013-03-01 15:00

Egyáltalán nem vagy bugyuta,én több mint 30 éve főzök,de még csak nem is hallottam róla!Segítséget kérek,hogy hol lehet pl. beszerezni?

Hobbigilda
Hobbigilda Fri, 2013-03-01 13:12

Mmm, nyami :) Mentve, ez így még sosem jutott eszembe :) Lehet, hogy hülye kérdés, de a grill fokozat az az amikor csak a felső fűtőszál melegít, ugye? Azt nem értem, ha le van takarva, akkor mi az értelme? A végén persze értem, pirít, de addig? Nem jó csak sima hőlégkeverésen?
Csak szőrszálat hasogatok :)
Orsi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-03-01 22:19

Lehet úgyis persze. Én így csináltam. Én nem szoktam ragaszkodni leírásokhoz, csak ötletet kapok belőlük, remélem én is adok. Gyakorlatilag szinte mindent légkeverésen sütök, ezt nem úgy készítettem. Üdv: Évi néni

csavardi
csavardi Fri, 2013-03-01 21:28

Nem jól tudod.Egyes tűzhelyek grill funkcióval is rendelkeznek. Ez egy másik fokozat/kapcsoló állás .A sütő felső részében helyezkedik el egy külön nagy teljesítményű fűtőszál, amelyet inkább húsok, zöldségek sütéséhez, pirításához használnak.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-03-01 22:21

Köszönöm. Igazán lehet hőlégkeverésen is és a végén grillezni, de mivel lefóliáztam,gondoltam jó a grill is. Szép hétvégét kívánok. Üdv: Évi néni

239
burgonya 60 dkg
tejföl 4 ek
napraforgó olaj 3 ek
1 tk
bors 1 kk
füstölt pirospaprika 1 kk