Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejberizs 3.

Tejberizs 3.
Tejberizs 3.
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek nagyon szeretik a tejberizst, most valami újjal próbálkoztam. Nagyon finom, krémes állagú édesség.

hozzávalók / 6 adag

A krémes tejberizshez

A tálaláshoz

ajánlat

Hidegen is finom, gyümölcsrizsként is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átmosott rizst a vízben feltesszük főni a sóval és a vajjal.
  2. Mikor elfőtte a levét, felengedjük bőven tejjel, és lassan főzzük, ha kell még, tejjel higítjuk.
  3. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  4. Ha a rizs megpuhult, és elég híg, hozzákeverjük a tojássárgákat. Ez sűríteni fogja kicsit, ezért elég hígra készítsük.
  5. Levesszük a tűzről, és még forrón, óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a fehérjehabot is.
  6. Tálaláskor kakaóval, fahéjjal vagy gyümölcsökkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 219 452
elküldve: 67
receptkönyvben: 1 728
elkészítve: 137/158
Facebookon megjelent: 4

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madárlátta tejberizs, krémes tejberizs, tejberizs tojással, édes gyümölcsrizs

Hozzászólások (57)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Wed, 2015-05-20 08:56

Azt hiszem,a krémes tejberizst nem utoljára készítettem.Egy kicsit több macera mint az amit eddig készítettem,de megéri.

Csibella
Csibella Mon, 2015-04-06 17:29

Ez jó lesz! Még hűl, de belenyalakodok - és jó lesz! :)
Tettem bele én is citromhéjat, de még kandírozott narancshéjat is. Mintha karácsony lenne. Na, ezért a feelingért az időjárás is megtesz mindent...!!!

mateniky82
mateniky82 Mon, 2015-03-16 09:34

Abszolút jó recept, a hozzávalók aránya is nagyon jó, csak a tej mennyiségét kellett növelnem, de azt is csak egy deciliterrel, hogy biztosan híg legyen a tejberizs. 4 éves lányom a teljes saját adagját megette - lekvárt kért rá:)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-03-14 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-03-09 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-01-05 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsuzsócska
zsuzsócska Wed, 2014-11-05 18:18

Kedves Geleva!
Ez a tejberizs eszméletlen finom! Köszönöm szépen a receptet!!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-11-05 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gigi256
gigi256 Tue, 2014-11-04 19:06

Ez tényleg nagyon finom lehet.Én a tejben grízt ettem így gyerekkoromban. Édesanyám készítette . Isteni volt. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-11-04 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Ejudit10
Ejudit10 Mon, 2014-11-03 16:34

Kedves Geleva!
Nagyon gusztusos, krémes. Én ugyanígy készítem, csak miután hozzákevertem a felvert tojáshabot, beteszem a sütőbe, rizsfelfújt lesz belőle, amit öntettel, lekvárokkal lehet tálalni. Nagyon finom, mindig hamar elfogy.

Ejudit10
Ejudit10 Mon, 2014-11-03 16:39

Én még szoktam hozzáreszelni reszelt citrom héjat (bio citrom héját!), vagy citromhéj szeleteket főzök a rizzsel együtt, amit a végén kiszedek belőle. Az íze nagyon jól illik a tejberizshez.

Alexaa85
Alexaa85 Mon, 2014-11-03 13:07

Sziasztok! Technikai kérdésem lenne... Van különbség ízben vagy állagban vagy bármiben, ha a rizst eleve tejjel rakom fel főni, nem vízzel? Szerintetek?

halfilé
Halfilé / halfilé Mon, 2014-11-03 20:10

Szia! Ha csak tejjel főzöd meg van az esélye annak ( szinte mindig) , hogy az egész lekap az edény aljára. Szerintem nem jó ötlet csak tejjel főzni, az ízén pedig semmit sem változtat.

lilibe
lilibe Mon, 2014-11-03 20:09

annyi, hogy jobban kell figyelni, ne kapja le. de szerintem megéri, sokkal finomabb. Hogy krémesebb legyen, merülő mixerrel kicst összetöröm a szemeket, ha félig megpuhultak. Aztán lehet tovább finomítani , amivel szereted -én a vaníliára és egy csepp rumaromára szavazok.../ Tojást nem teszek bele, az már nem tejberizs, hanem rizsfelfújt :-) ./
Tegnap este ilyen készült. Ha van dupla falu tejforralód, használd azt, sokat segít.

Ejudit10
Ejudit10 Mon, 2014-11-03 16:37

Kedves Alexaa85! Én is próbáltam korábban csak tejjel főzni a rizst, de valahogy nem lett olyan finom puha, és könnyű, mint amikor először vízben kezdem el főzni. Nehezebben is puhul meg a rizs, ha csak tejben fő.

Eva0423
Eva0423 Mon, 2014-11-03 16:33

Szia Alexaa85! Kizárólag csak tejjel főzöm,szerintem sokkal finomabb .A tojás helyett én főzőtejszínnel bolondítom meg !Próbáld ki, nem fogod megbánni!Üdv!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-04-29 14:42

Kedves Éva!
Isteni finom lett a tejberizs, ezután csak így fogom készíteni.
Köszönöm ezt a receptet is! :-)
Üdv: Alkonyat

Kremes71
Kremes71 Tue, 2013-03-19 00:20

Koszi ezt a receptet. A ferjemnek nagyon izlett. Innetol kezdve mar csakis igy keszitem-:)

Egerke1965
Egerke1965 Mon, 2012-10-29 15:56

Kedves Éva!
Isteni fonom lett így a tejberizs :) Köszönöm! Valóban nagyon könnyű - habkönnyű :). A hozzávalók mennyisége precíz. Máskor is ezt a variációt készítem. Köszönöm szépen!

Picuur
Picuur Sat, 2012-07-14 12:01

Kedves Éva!

Életem első tejberizs-próbálkozása, és tökéletesre sikerült!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a fantasztikus receptet!

Picúr

Gabriela Gehöft
Gabriela Gehöft Thu, 2012-05-10 20:02

Nálunk is így csináljuk, de magában sosem esszük meg, hanem tepsiben kisütjük és tejszínhabot nyomunk mellé! egy kis citromhéj nekem azért hiányzik ebből a receptből ;)

niome81
niome81 Wed, 2012-04-25 18:44

ISTENI!Sokszor csináltam már tejberizst de ez übereli mindet.Könnyű,habos-krémes és friss eperrel már-már "erkölcstelenül finom"! :D Köszönöm! :)

abencsi
abencsi Thu, 2012-04-19 09:12

Nagyon nagyon finom lett!!!! Mindenkinek csak ajánlom!!!

diacia
diacia Sun, 2012-02-05 10:35

Fél adagot készítettem,viszont a 2 tojást beletettem,azt nem feleztem meg igy sokkal habosabb,lágyabb.Isteni krémes lett,nagy sikere volt :) Köszi

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2012-02-10 10:41

Nagyon örülök! :))) Ügyes vagy.
Köszönöm, hogy kipróbáltad.
Üdv: Éva

szutrana
szutrana Thu, 2011-10-13 20:36

Kedves Geleva!

Én is elkésztetem nagyon finom lett és mostantól így fogom csinálni :D

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-09-19 14:34

Nagyon örülök, egészségetekre! Én köszönöm, hogy visszajeleztél. :-)
Szép napot, Éva

Mollyka2009
Mollyka2009 Mon, 2011-09-19 13:11

Épp most készítem remélem finom lesz,csak az enyém diabetikus lesz! :)

angelika76
angelika76 Thu, 2011-07-21 14:29

Eddig is szerettem a tejberizst, de ezután csak így készítem! Nagyon finom!! Köszi a receptet! :))

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-07-22 12:09

Nagyon örülök!:-) A napokban én is készítettem a fiatalságnak, és a maradékot, amikor kihűlt elkészítettem gyümölcsrizsnek uzsira. Azt is nagyon szerették.:-)
Üdv, Éva

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-06-14 13:53

Kedves orsi777!
Magadnak köszönd, Te voltál nagyon ügyes, én csak az ötletet adtam.:-)
Nagyon jó ötlet a szamócaleki, látod úgy még nem próbáltam, de majd most.:-) Én köszi a találékonyságodat és az ötletet.:-)
Üdv: Éva

randrea
Andrea / randrea Sat, 2011-01-15 14:59

Sosem tartozott a tejberizs a kedvenceim közé, mert általában olyat ettem - iskolai menzán - ami víz ízű volt és sűrű, kemény. Szóval semmiféle élvezetet nem nyújtott a fogyasztása. Amit én készítettem, az sem volt sokkal különb, mert hamar felszívta a tejet, besűrűsödött és kemény lett. De ez a változat nagyon nagyon finom! Könnyű és krémes! Mindig így fogom készíteni. Milyen kár, hogy nem fogyókúrás!:-( Köszönöm ezt a remek receptet! Andrea

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-01-17 10:59

Kedves randrea!
Remélem, most már többször az asztalra kerül Nálatok is ez a finomság. A fogyókúra alatt is lehet néha kicsit bűnözni:))) Talán, ha cukor helyett valamilyen édesítőt, vagy mézet használsz (ha szeretitek), és a csokit kiváltod gyümölcsökkel....kicsit fogyibarátabb lesz.
Én köszönöm, hogy kipróbáltad, és a pozitív visszajelzést is.
Üdv.:G. Éva

377
rizs 25 dkg
víz 3 dl
vaj 5 dkg
1 kk
tej 8 dl
tojás 2 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
instant kakaópor 6 ek