Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejbegríz ahogy Dizike készíti

Tejbegríz ahogy Dizike készíti
Tejbegríz ahogy Dizike készíti
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a tejbegrízt, de senki nem tudta olyan hígra elkészíteni, ahogy én azt szeretem. Így sok próbálgatás után nekem végre sikerült.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, majd beletesszük a búzadarát.
  2. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük. Vigyázni kell, hogy ki ne fusson, le ne ragadjon.
  3. Amikor elkészült, rögtön kiöntjük egy tányérba, és megszórjuk kakaóporral.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 22 807
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dizike

Mióta szakács: 2013.01.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejbegríz, tejbepapi, kakaós tejbegríz, híg tejbegríz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Tue, 2015-02-17 11:27

Próbáltad már mikroban csinálni?

Én zabkását szoktam mikroban csinálni, ahhoz is kb ugyanezek az arányok kellenek: 2.5dL tej/víz, 2-3ek zabpehely attól függően, hogy ki mennyire sűrűre szereti. Annak elég fél perc, ennek gondolom valamivel több kell. Sokkal egyszerűbb mikroban csinálni, mint gázon, nem ragad le, nem kell azon aggódni, hogy leég, és hamarabb készen van. Kifutni ki tud ez is, sokszor ki kell venni, aztán megkeverni.

szerk:
Kipróbáltam közben mikroban a tejbegrízt, 850W, 4 perc kell neki hidegen összekeverve. Tál függő, hogy kifut vagy sem, kb 2x akkora tál kell neki, mint amennyi férfogatra a tej. Én sima leveses tányérban csináltam. Annak kiült mindig a peremére a dara, úgyhogy ki kellett vennem megkeverni percenként. Egyébként nem volt gond, a vége felé egy kicsit talán jobban habzott, de ennyi. A hab megállt a közepén valamiért, talán mert a mikro forgatja, passz. Ha mélyebb műzlis tányérban csinálja valaki, akkor szerintem nem is kell kivenni megkeverni. A 3dL tej és 2ek dara a jó arány, ahogy írtad. Én 2:2-vel próbáltam, úgy nagyon sűrű lett.