r
Nosalty Logó

Bundás alma 5. - marcipánnal töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Bundás alma 5. - marcipánnal töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3293 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 550 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    1933 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1826.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 3293 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk az almákat, meghámozzuk, majd kiszúrjuk a magházat, úgy, hogy az alma egyben maradjon. Citromlevével meglocsoljuk, hogy nebarnuljon meg, és a marcipánnal megtöltjük a nyílásokat.
  2. Felforraljuk a vízet a sóval és a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg a tésztael nem válik alábos aljától és falától. Keverőtálba tesszük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd addig keverjük, míg a tészta kenhető nem lesz. Habzsákba töltjük a tésztát.
  3. A töltött almákat bevonjuk a tésztával, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, ésaranybarnára sütjük.
  4. Fogyasztás előtt porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4750
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 01.

Ajánló

A tésztát sokkal egyszerűbb habzsák segítségével felkenni az almákra, mint késsel. Azért jobb a kisméretű alma, mert az sokkal hamarabb átsül. Nagyon forró sütőben kell sütni, hogy a tészta minnél hamarabb megsüljön, ezért is hívják égetett tésztának!

Receptkategóriák

Bundás alma 5. - marcipánnal töltve
a-édrienn 87 recept

Palacsintatésztába mártogatott almaszeleteket szoktunk csinálni, de ezt a fajtát még nem ettem. Megérte kipróbálni, csak az volt a baj, hogy nagyon hamar elfogyott. Kisebb étkű családban ez a mennyiség elegendő 6 főre is, de nálunk még 4 főnek is kevés lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.