Nosalty Logó

Szilveszteri szerencsemalacok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Szilveszteri szerencsemalacok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 919 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3677 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 387 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 919 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    255 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7530.6 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    4546 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 3677 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.4 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 387 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A fenti hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk. Elég lágy tésztát kapunk.
  2. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztánkat.
  3. Először a legnagyobb köröket szaggatjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsire tesszük. A kicsiből is köröket szaggatunk, és ezeket ráfektetjük nózinak.
  4. A fülecskéket szintén kis körökből alakítjuk ki úgy, hogy félbe vágjuk őket.
  5. Lekenjük egy egész felvert tojással a korongokat, és a szemek helyére 2 szem borsot teszünk kicsit belenyomva, majd az orrocskájához a fogvájó hegyével lyukakat fúrunk. Ebből a mennyiségből 2 tepsivel lesz. Készre sütjük a malackákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 49726
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 11.

Ajánló

Szilveszteri bulikra kifejezetten.Szerencsehozónak! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pötyi64 57 recept

Egyik este a szilveszteri képek között kutakodtam valami jó kis kép után, meglepetésemre erre a receptre bukkantam. Nagyon ötletesnek találtam, és így szeretném megosztani Veletek is. Igaz, a tésztán kicsit változtattam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

HÚÚÚÚ! Ilyen sütit ettünk szilveszterkor! Nagyon finom volt! Azthiszem hamarosan megsütöm én is... Talán a pót szilveszterre .

pötyi64

Szia Jólv Anna! Örülök , hogy segíthetek.Jó sütögetést kívánok. Pötyi

erikasotak@freemail.hu

Sziasztok! A malackakat en is meg szoktam sutni, az orrlyukakat szivoszal segitsegevel szoktam megcsinalni. Eddig meg hatalmas sikere volt

pötyi64

Szia Erika! Amikor csináltam nálunk is sikert aratott, igaz kicsit pepecsel?s, de megéri rászánni az id?t :-)) Üdv: Pötyi

Törölt felhasználó

Szia! Ha ezt megsütöm 30-án, tökéletes lesz másnap is, vagy inkább csináljam meg 31-én? :) Tuti megcsinálom, fél éve várom a szilvesztert, hogy gyárthassak ilyen édes malackákat. :) [Persze a kérdést feltehettem volna korábban is, de nyilván elfelejtettem. :D]

pötyi64

Szia Alyssa! Ha lehet inkább 31-én csináld meg, frissen mégis csak finomabb, másnap már nem olyan roppanós . Meg fogom csinálni én is megint, s?t hagyománnyá teszem itthon! :-)) Jó sütögetést és Boldog Új Évet Kívánok! Pötyi

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ! :) Na meg a receptet...! ;) Neked is boldog új évet! :)

mirnix

Pont ilyesmit kerestem! Gyerekem szilveszteri buliba megy egy barátjához, gondoltam, küldök valami jópofa rágcsálnivalót. Ez tökéletes!!! Köszi a receptet!

pötyi64

Szívesen! :-)) Boldog Új Évet Kívánok! Pötyi

Törölt felhasználó

Holnap fogom frissen megsütni, miel?tt jönnek a vendégek. :) Szerintem tetszeni fog nekik a szerencsemalac.

pötyi64

Biztos, ugyanis nem a megszokott rágcsa! Boldog Új Évet Kívánok! Pötyi

Törölt felhasználó

Pötyike ez a kis röficsalád igazán nagyon finom és mutatós:-))) köszönöm a receptet. A barátaim el vannak ájulva hogy milyen aranyosak a röfikéim :-)))

pötyi64

Marica77! Nagyon örülök, hogy ízlett és , hogy sikert arattál vele! :-)) Boldog Új Évet Kívánok! Pötyi

nyevi70

Szia Pötyi! Épp most sül az utolsó tepsivel, de azt hiszem begyúrok még egy adagnyit. Nagyon finomak, remélem sikerem lesz vele este, a barátaimnál. Köszi a receptet, boldog új évet!

pötyi64

Szia nyevi70! Örülök, hogy ízlik, én is megsütöttem már. Biztos tetszeni fog , mert nem szokványos sós süti. Nekem legalább is tavaly sikerem volt vele. Szívesen és Boldog Új Évet Neked és családodnak is. Pötyi

Moncsa

Hello! Elkeszitettem a malackakat, kifejezetten _ennivaloak_ lettek ;) Nem josolok nekik sok idot, most megyunk lassan vendegsegbe, oda viszem. A 15 perc elokeszulesi ido viszont irrealis. Ennyi ido alatt keptelenseg kimerni, meggyurni, kiszaggatni, kidekoralni, lekenni... 115 perc inkabb kozel all a valosaghoz ;p

pötyi64

Szia MOncsa! Remélem ízleni fog az ismer?seidnek is!.:-)) A 15 perc el?készületi id?t a tészta összeállítására írtam, mivel mindig azt kérik, nem az utána következ? fázist, az összerakást. Bocsánat ezért, de ez nekem természetes volt és ezért nem kalkuláltam be az id?t. Lényegében ha elfogy teljesen, már megérte a fáradságot! :-)) Ezúton szeretnék Boldog Új Évet Kívánni! Pötyi

Moncsa

Semmi gond, szerencsere - most mar - vagyok annyira gyakorlott, hogy fel tudjam becsulni a leiras alapjan, kb. mennyi idore van szuksegem :) nem is ertettem, nehol miert ilyen rovid a felkeszulesi ido. En speciel mindig ugy szamolom, hogy attol a pillanattol kezdve, hogy felkotom a kotenyt, addig a pillanatig, amig bevagom a cuccost a sutobe, es leveszem a kotenyt :) Igy legalabb tud mindenki tervezni, ha vendegek jonnek pl. Azt irod, hogy "[...] a tészta összeállítására írtam, mivel mindig azt kérik, nem az utána következ? fázist, az összerakást." - ezt hol irja? Kerestem utasitasokat a kitolteshez, de nem talaltam sehol. Biztosan en vagyok a mafla. Tudnal kuldeni linket? Megkoszonnem. BUEK nektek is, Moncsa

pötyi64

Szia MOncsa! A receptek feltöltésénél találod meg ezt a szöveget: el?készületi id?:......... perc A pihentetési, pácolási, kelesztési stb. id?ket nem számoljuk bele, azokra az elkészítési leírásban hívjuk fel a figyelmet a vonatkozó szövegrész vastagításával. f?zési id?: perc sütési id?: perc elkészítési id? tartomány: stb. Én erre gondoltam, remélem tudtam segíteni. Üdv.: Pötyi

Moncsa

jaaaa Persze, ezt tudom, de ez megint mas... ezeket nyilvan nem szamoljuk bele, mert akkor egy bableves elokeszuleti ideje 13 ora lenne minimum, ami nyilvanvaloan nonszensz :D. Nade, felreertesek elkerulese vegett irok egy levelet az adminoknak, hogy mi van ezzel, mert mostmar tenyleg erdekel. Szerintem mindenki orulne egy receptbekuldes-kitoltesi utmutato-cikknek :)

pötyi64

Szia MOnscsa! Igazad van, a kitöltéshez nincs semmiféle útmutató, találkoztam már ilyen reklamációval itt az oldalon. Próbáld meg, biztos lesz rá válasz. Pötyi

Moncsa

Szia Potyi, mar irtam nekik tegnap. Remelem, lesz valami reakcio ;) A malackaid olyan szepek lettek, hogy kiraktam a profilomra. Udv es szep napot: Moncsa

pötyi64

Szia MOncsa! Jól tetted!:-)) Egyébként megnéztem a képedet és ha a képen Te ülsz a szikla szélén akkor minden elismerésem a Tied,mert engem hat lóval sem tudnának odavontatni olyan tériszonyom van! :-)) Szép helyen lakhatsz! Üdv.: Pötyi

Moncsa

koszi :) az nem szikla, hanem hegygerinc, es alatta kb. 1 km fuggoleges sziklafal. Gyonyoru onnet a kilatas a volgyre, csodalatos!!! Ja, en nem vagyok teriszonyos, szerencsere. Erdekes, nem vagyunk egyformak, engem pl. a siksag nyomaszt, pedig alfoldi lyany volnek ;) Nem itt lakunk amugy, innet kb. 100 km-re - de gyakran jarunk errefele hegyet maszni nyaron. Nade most mar jol beoffoltam a malacos temat, elnezest kerek :)

pötyi64

:-)) Semmi gond, ebben az évben is további jó sütés-f?zést kívánok! Ha a szerkeszt?k válaszolnak azért kíváncsi lennék a fejleményekre! Üdv: Pötyi

Moncsa

ja van fejlemeny, jelzem. Neked is a legjobbakat az uj evben.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is ma csináltam meg, a 4 hónapos kisfiam csak vigyorgott a sok kis malacpofira, a család meg odáig volt érte:) Nagyon jó ötlet:) Köszike BÚÉK

pötyi64

Szia! Szívesen és BÚÉK neked is!

Törölt felhasználó

Szia! Nálunk is nagy sikert aratott, hamar el is fogyott. :) BúÉK!

pötyi64

Szia! Örülök, hogy ízlett! :-)) Neked is BÚÉK! Pötyi

Törölt felhasználó

Mi is megsütöttük ma a kislányommal! Nagyon jók lettek! Köszi az ötletet és a receptet! :-)

pötyi64

Nagyon szívesen és BÚÉK! :-))

panna86

Megsütöttem szilveszterre a malackákat, és az egész családi-baráti társaság odáig volt érte, nagyon finom volt! Nagyon jó érzés volt bezsebelni érte a sok-sok dicséretet, szóval köszönet a receptért! :-))) Biztos nem utoljára készítettem el!

pötyi64

Szia pann86! Örülök, hogy jól sikerült a malacka és feldobta kicsit a hangulatot és, hogy sok-sok dicséretet zsebeltél be! :-)) Egyébként szívesen! Üdv.: Pötyi ui: BÚÉK

shara kán

Én is csak csupa jót tudok mondani! Nagyon hamar kész lett, nagyon cukik lettek, és isteni finomak! Köszi a szuper receptet. Jöv? szilveszterkor is elkészül! :)

pötyi64

Szia! Örülök , hogy tetszik :-)) és nagyon szívesen ! Üdv.: Pötyi

Il-di.

Kedves Pötyike64! Ha nem is szilveszterre, de ma megsütöttem a malackákat. Nekem már szerencsém volt, mert nagyon ízlett :) És milyen kis aranyosak! Nagyon köszönöm ezt az ötletes receptet! Üdv.: il-di

pötyi64

Kedves il-di! Örülök, hogy kipróbáltad és, hogy még ízlett is.:-)) Nagyon szívesen és további jó sütést- f?zést. Üdv.: Pötyi

Törölt felhasználó

Sziasztok! A férjem mindenáron szeretett volna valamit sütni, hogy kicsit tehermentesítsen, így szilveszterkor együtt megsütöttük a malackákat. Nagyon finom lett, és puha volt még másnap is (akkor jöttek a vendégek). Viszont lenne egy kérdésem: nem tudom, csak én vagyok úgy vele, hogy nem szeretem az egész borsot rágcsálni vagy le kellene piszkálni róla, miel?tt ez ember megeszi? Mondjuk amúgy sem volt itthon egész bors, így mi (jobb híján) lenmaggal helyettesítettük. Nagyon vicces, kis kínai malackák lettek :-) Az orra pedig szívószállal készült nálunk is. Akadt azonban egy probléma is: a füle elég soknak leesett, pedig jól rá is nyomkodtam a fejére sütés el?tt. Más is járt így vele? Mindenesetre köszönöm a receptet, jó móka volt megsütni és legalább olyan jó elfogyasztani ?ket. Üdv: zeparr

pötyi64

Szia zeparr! Örülök, hogy megsütöttétek a malackákat. :-)) A borsos témához szólva , én fogyasztás el?tt mindig leszedtem, nem ettem meg a borsot, de a lenmag is nagyon jó ötlet és még ehet? is. Az , hogy kínaivá váltak az meg jópofa. :-)) A fül témához kapcsolódva nekem úgy sikerült rajta tartani a füleket, hogy el?bb kentem be a tésztát tojással és után tettem rá ?ket. Az els? füleim nekem is lepotyogtak de ezzel a tojás lekenéssel minden problémám megoldódott. Remélem a sok macera ellenére azért még fogod sütni.Másodjára már gyorsabban megy. Üdv: Pötyi

Törölt felhasználó

Kedves Pötyi! Köszönöm a segítséget! Bár még jobb lenne valami tojásmentes megoldás a fülpotyogás problémájára, mert akkor a tojásallergiás családtagok is tudnák enni ezt a sütit. (De sajnos nekem sem jut eszembe más, amivel "ragasztani" lehetne.) Persze ne legyünk telhetetlenek... Mindenesetre biztos, hogy fogok még malackákat sütni, mert nagy sikere volt! Üdv: zeparr

shara kán

Én a fogpiszkálóval kicsit összedolgoztam a fülnél és az orrnál. (összenyomogattam). F?leg alulról dolgozd össze, mert akkor látszani se fog. Nekem így nem esett le egynek se. :) Én egyáltalán nem kentem le tojással, bár be kell vallanom, hogy azért mert elfelejtettem :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.