r
Nosalty Logó

Szilveszteri malacpofi 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilveszteri malacpofi 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4526 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5228.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1818 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2495 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 4526 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kikeverjük kb. 2-3 csipet cukorral. Amikor az élesztő folyékonnyá válik, hozzáöntjük a langyos tejet, és szobahőmérsékleten hagyjuk felfutni.
  2. Ezalatt a többi alapanyagot (liszt, margarin, tejföl, tojássárgája, reszelt sajt és só) kimérjük, és egy edénybe összeöntjük, majd a felfutott élesztős egyveleget szintén hozzáöntjük, és összegyúrjuk. Teljesen homogén tésztát kell hogy kapjunk.
  3. Cipóformát gyúrunk belőle, majd konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.
  4. Ha letelt az idő, átgyúrjuk a tésztát párszor, majd kinyújtjuk, és megint összegyúrjuk.
  5. Ezt háromszor megismételjük. A végső nyújtásnak kb. fél cm vastagnak kell lennie.
  6. A nagy formából (fej) és a legkisebből (orr) ugyanannyi darabot formálunk. A közepes formából fele annyit, mint az előzőkből, és ezt 4 felé vágjuk, ezek lesznek a fülek.
  7. Egymásra helyezzük a részeket, és megkapjuk a malacpofit.
  8. Hurkapálcával orrlyukat formázunk (Nyomjuk mélyebbre, mint gondolnánk, mert sülés közben kicsit változik a mérete a sütinek, és elveszítheti ezt a formát.).
  9. Sütés előtt minden réteget kenjünk meg a sós, felvert tojással, hogy szép színe legyen, és hogy összeragadjanak a részek.
  10. 2 borsot rakunk szemnek (Jól nyomjuk bele!).
  11. Sütőbe téve süssük meg a malacpofikat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14495
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőm mutatta, hogy mivel készül szilveszterre, és még pont időben ahhoz, hogy én is lecsapjak rá, és szintén megcsináljam a bulira. Hát hihetetlen sikere volt! Sokan "nem" akarták megenni a cukipofikat:), de mondanom se kell, hogy 5 perc alatt elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!