r
Nosalty Logó

Szilveszteri malacpofi 3.

NS
Szilveszteri malacpofi 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

566
Kalória
15.1g
Fehérje
50.6g
Szénhidrát
33.3g
Zsír
44.7g
Víz
91.4g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4526 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5228.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1818 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    404.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2495 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 4526 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kikeverjük kb. 2-3 csipet cukorral. Amikor az élesztő folyékonnyá válik, hozzáöntjük a langyos tejet, és szobahőmérsékleten hagyjuk felfutni.
  2. Ezalatt a többi alapanyagot (liszt, margarin, tejföl, tojássárgája, reszelt sajt és só) kimérjük, és egy edénybe összeöntjük, majd a felfutott élesztős egyveleget szintén hozzáöntjük, és összegyúrjuk. Teljesen homogén tésztát kell hogy kapjunk.
  3. Cipóformát gyúrunk belőle, majd konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.
  4. Ha letelt az idő, átgyúrjuk a tésztát párszor, majd kinyújtjuk, és megint összegyúrjuk.
  5. Ezt háromszor megismételjük. A végső nyújtásnak kb. fél cm vastagnak kell lennie.
  6. A nagy formából (fej) és a legkisebből (orr) ugyanannyi darabot formálunk. A közepes formából fele annyit, mint az előzőkből, és ezt 4 felé vágjuk, ezek lesznek a fülek.
  7. Egymásra helyezzük a részeket, és megkapjuk a malacpofit.
  8. Hurkapálcával orrlyukat formázunk (Nyomjuk mélyebbre, mint gondolnánk, mert sülés közben kicsit változik a mérete a sütinek, és elveszítheti ezt a formát.).
  9. Sütés előtt minden réteget kenjünk meg a sós, felvert tojással, hogy szép színe legyen, és hogy összeragadjanak a részek.
  10. 2 borsot rakunk szemnek (Jól nyomjuk bele!).
  11. Sütőbe téve süssük meg a malacpofikat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyik barátnőm mutatta, hogy mivel készül szilveszterre, és még pont időben ahhoz, hogy én is lecsapjak rá, és szintén megcsináljam a bulira. Hát hihetetlen sikere volt! Sokan "nem" akarták megenni a cukipofikat:), de mondanom se kell, hogy 5 perc alatt elfogyott.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek