r
Nosalty Logó

Gyümölcspizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Gyümölcspizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 757 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3024 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 757 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 3024 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

  • 40 dkg szeder
  • 4 ek méz (esetleg fűszerekkel elkeverve, pl. gyömbér, fahéj, bármi)
  • 10 dkg sajt (nem túl sós, reszelt, morzsolt mozzarella, ementáli vagy bátrabbaknak gorgonzola)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros vízben kicsit felfuttatjuk, majd egy puha tésztát készítünk. Ha ragadna, néhány ek olajjal megszelidíthetjük. Kelesszük langyos helyen (pl. belangyosított sütő). (Amíg a kétszeresére nem kel.)
  2. Osszuk 4 vagy 2 gombócra az adagot, attól függően, mekkora pizzákat szeretnénk - mi most 4 kistányér méretűt készítettünk.
  3. Lapogassuk ki a kezünkkel, tegyük kiolajozott tepsire, kenjük meg a krémmel nem túl vastagon.
  4. Rakjuk meg gyümölcsökkel (lédús bogyós esetén ne tegyünk túl sokat), csurgassuk meg a mézzel és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  5. 250 fokra előmelegített sütőben,kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7888
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedrezni mentünk. Itt a környéken, minden fa tövében, minden csapás mentén hatalmas vadszeder bokrok nőnek. Minden évben elmegyünk szedni, most is eljött az idő. Ilyenkor hosszú nadrágba, hosszú ujjúban, gumikesztyűvel a kezünkön felszerelkezve vágunk neki a kalandnak, de így is akadnak azért harci sérülések. Mindenesetre megéri. Akkora szedrek nőnek vadon, amekkorákat jobb esetben zöldségesnél bedobozolva kapni. Idén 5 kg szederrel gazdagodtunk. Ebből kerül a mélyhűtőbe, készül belőle lekvár, de legjobban frissen süteményeken szeretjük. Miután dugig laktunk Petra szederlepényével, még mindig akadt egy tálra való. És elkészült a gyümölcspizza. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, akár jól lecsepegtetett befőttel is. A lényeg a sajt. Azt semmiképpen ne hagyjuk le a tetejéről.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.