r
Nosalty Logó

Szilvás-lekváros lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Szilvás-lekváros lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2987 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 498 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.5 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 2987 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval és citromlével keményre verjük, majd félretesszük.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal, majd kanalanként hozzákeverjük a 3 kanál lekvárt.
  3. A masszába tesszük a citromhéjat és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól elkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a kemény tojásfehérjét.
  4. A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit kizsírozunk és lisztezünk. A masszát beleöntjük, és szépen elsimítjuk.
  5. A tetejére rakosgatjuk szép sorba a negyedelt szilvát, majd a köztük lévő helyre kanalazzuk a szilvadzsemmet ill. lekvárt.
  6. Mehet a sütőbe 25-30 percre.
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor szinte egyben kivehető és szeletelhető egy tálcán. Persze, magában a tepsiben is szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3895
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.

Ajánló

Bármikor, ha gyorsan van szükségünk sütire.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lepényem alapötlete a Szalay Könyvek sorozatból származik. Köszönet érte. Kicsit továbbgondoltam, mert volt itthon még egy kevéske szilvám. Eredeti neve: Lekváros lepény,  és dió van a tetején, nem gyümölcs. Kigondoltam ezt a változatot, de nem bántam meg. A tésztájába azért került almalekvár, mert a befőzésnél ennyi kimaradt, és most felhasználható volt. Azért azt megjegyezném, hogy ennek a tésztának az állaga valóban olyan "lepényes".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!