Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros süti

Szilvalekváros süti
Szilvalekváros süti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztanyukám csinálta először, és nagyon megtetszett, szóval elkértem. Nagyon egyszerű sütemény, semmi gond nincs vele.
Ráadásul még az elkészítése utáni 3. napon is ugyanolyan puha marad, mint mikor kivettük a sütőből =))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finomabb lesz, ha a tetejére szórunk egy kis diót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  2. Ha elkevertük őket, akkor jön a liszt, a szódabikarbóna és a fahéj (érdemes belekeverni előtte a lisztbe), majd a víz és a szilvalekvár. Addig keverjük, míg minden hozzávaló össze nem keveredik.
  3. Egy kizsírozott-lisztezett tepsibe beleöntjük és 20-30 percig sütjük.
  4. Megvárjuk míg kihűl, majd felszeleteljük és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: közepes méretű cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 578
elküldve: 5
receptkönyvben: 437
elkészítve: 25/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófóka

Mióta szakács: 2010.09.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros tésztájú sütemény

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

megan
Megan / megan Tue, 2013-01-29 17:23

Egyszerű és nagyon finom, puha, friss és az íze is isteni! Hamar elfogyott! Legközelebb teszek bele valami gyümölcsöt! Bár így sem volt száraz! Köszönöm, hogy felraktad!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2012-08-12 13:17

Kedves Hófóka!
Ma megsütöttem. Szemre nagyon jól néz ki, de ha még egyszer sütném, a víz helyett biztos hogy tejet tennék bele, mert a víztől egy kicsit ízetlen, nekem. Egyébként finom. Köszönöm!

henys
henys / henys Fri, 2012-08-10 10:22

Szia!
Én is megcsináltam, házi szilvalekvárból, nagyon finom lett, következő barackkal jön! Köszi a receptet!

Marticsi
Marticsi Thu, 2011-12-22 10:15

Én most készítem először ezt a sütit, éppen sül és isteni illatokat áraszt!!!!! Köszi a receptet, imádom a szilvalekvárt!!! :))

sarai eva
sarai eva Mon, 2011-12-12 20:18

Szia! Először negatívan álltam a sütidhez.Azt hittem ez is egy száraz sütemény lesz, de tévedtem és egy hét alatt kétszer kellett megsütnöm. Gratulálok! Nagyon finom!!! Még sok ilyen finom receptet kérek.

onyxnomi
onyxnomi Sun, 2011-10-09 09:17

Már többször elkészítettem, nagyon finom, gyors és könnyű. Főleg baracklekvárból szoktam készíteni, pici kockára vágott aszalt sárgabarack a tetejére és egy kevés mandula forgács... mmmmmmmmmmm isteni :)

zafir23
zafir23 Fri, 2011-04-15 13:38

Szia!
Nagyon finom és egyszerű süti, nagy sikere volt! Köszönöm!

hófóka
Hófóka / hófóka Sat, 2012-06-23 12:43

Nagyon örülök, hogy ennyi embernek ízlik a süti :)
a szilvalekvárt nálunk drága nagyanyám készíti, ezért is szoktuk azzal csinálni.
Egyébként minden lekvárral isteni :)

Zit
Zit / Zit Sat, 2011-01-29 11:11

Kedves Bori Barátnőm készítette el a héten, hála az Égnek, meg tudott még menteni pár darabot nekem népes (és jó étvágyú) Családja elől. ANNYIRA JÓÓÓÓÓÓ!!!! Nagyon-nagyon köszi a receptet!! Bár nincs itthon szilvalekvárom (hihetetlenül drága, ha igazán finomat szeret az ember), de szerintem az Anyukám készítette BIRS-SZŐLŐ lekvárral is Isteni lesz. :-)

ősmókus
ősmókus Thu, 2011-01-27 17:18

Gyors, könnyű és nagyon finom süti! A még ősszel eltett "birslekvárt feketeszőlővel" (ha valakit érdekel ilyen néven találja meg az oldalon) használtam, és jó sok diót tettem a tetejére. Mézes tejjel ezt uzsonnázzák épp a csemetéim.. A fele már elfogyott :-) Köszönöm a receptet!

katfabi
katfabi Fri, 2010-10-29 16:52

Szia! Nagyon finom a sütid, 2, napon is ízletes és puha, 3. napra nem maradt.Én a liszt felét teljes kiőrlésű lisztből,a cukor felét barna cukorból készítettem,ISTENI!

sziszi01
sziszi01 Sat, 2010-10-23 11:29

Szia!Nagyon finom süti én is szoktam ilyet csinálni, egy kevés durvára tört diót szórok a tetejére, ha kihűlt akkor csokimázt teszek még rá. :-) Sziszi

inimma
inimma Fri, 2010-10-22 20:05

Szia Hofoka!

Megsutottem, szilvalekvar helyett bodzalekvarral,ami mar regota arvalkodott a hutoben. Nagyon finom lett, nem beszelve az erdekes szinerol..:) A sracok imadjak,koszonjuk szepen az otletet !

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Fri, 2010-10-22 18:01

Megláttam és elkészítettem, érdemes volt.Tényleg nagyon finom és pihe puha.Holnap ünnepli a család akislányom szülinapját. Ez lesz az egyik meglepi. Köszi a receptet.

hófóka
Hófóka / hófóka Fri, 2010-10-22 11:59

Nagyon köszönöm, Edit!
Örülök,hogy tetszik a receptem. Majd ki fogom próbálni baracklekvárral is, biztos nagyon finom lesz!

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-10-22 10:54

Szia Hófóka!
Ez tényleg egyszerű és finom süti, én is szoktam készíteni, csak baracklekvárral. Esetleg próbáld ki. Nekem megtetszett a szilvalekváros változat, köszi az ötletet. Szép napot, Edit.

746
margarin 15 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
fahéj 1 kk
szilvalekvár 5 ek
víz 9 ek