Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezám- és napraforgómagos szelet

Szezám- és napraforgómagos szelet
Szezám- és napraforgómagos szelet
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kis méz is, volt egy kis mag is, és lett egy finom és egészséges nasi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben megpirítjuk a magokat.
  2. Egy edénybe öntjük a mézet, és melegíteni kezdjük. Mikor kezd buborékokat alkotni, alacsonyabbra vesszük a tüzet, ízlés szerint fűszerezzük a szerecsendióval és kardamommal, majd belekeverjük a pirított magvakat.
  3. Folyamatos keverés mellett „összefőzzük”, ez 3-5 percet vesz fel. Mikor már úgy látjuk, hogy kezd összeállni, sütőpapírra öntjük, és szépen kilapítjuk.
  4. Hűlni hagyjuk, majd tetszés szerinti szeletekre vágjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 020
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szezámszelet, magvas szelet, mézes-magvas szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

225
méz 107 g
szezámmag 70 g
napraforgómag 30 g
kardamom 0.5 teáskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint