r
Nosalty Logó

Szekszárdi pontyhalászlé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Szekszárdi pontyhalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 280 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1680 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1976 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 280 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.1 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11340.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    5080 mg
  • Nátrium
    4988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    4172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    11856 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    3295 micro
  • β-crypt
    747 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2531 micro
Összesen 1680 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pontyot a pikkelyektől megtisztítjuk, a belsőségeket és a kopoltyút eltávolítjuk (mosáskor vigyázzunk, lehetőleg a vér bennmaradjon a hal belsejében), az úszókat levágjuk. Az ikrát vagy a tejet félretesszük. A halat feldaraboljuk, besózzuk, és körülbelül 1 órán át állni hagyjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát és a cseresznyepaprikát a vízzel felforraljuk. Forráskor beleadagoljuk az őrölt paprikát, majd a halszeleteket.
  3. Újraforrástól számítva kb. 30-40 percen át forrásban tartjuk. Az ikrát/ tejet az újraforrás után 10-20 perccel tesszük bele a halászlébe.
  4. Forralás vége előtt néhány perccel hozzáadjuk a vörösbort.
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 104716
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunkban a halászlé amolyan szombati étek. Elkészítése számomra szertartás. A nap kora reggel a piacon kezdődik, ahol megveszem a várható létszámhoz szükséges mennyiségű és minőségű friss halat. Két kilósnál nagyobbat nem szoktam vásárolni, mert tapasztalatom szerint az már zsíros lehet. Majd otthon néhány jól bevált eszközzel következik a tisztítás, az előkészítés és a főzés. Lehetőség szerint bográcsban, nyílt lángon, fával tüzelve készítem, mert ez pikáns, füstös ízeket ad. (Azért gázon, lábasban is sikerült már jót csinálni.) Nem marad más hátra, mint a tálalás (vigyázva, nehogy összetörjenek a derekak) és a várakozás, hogy sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek