r
Nosalty Logó

Szegény lovag kenyere -Töltött bundáskenyér 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Szegény lovag kenyere -Töltött bundáskenyér 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4104 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2979 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2-2 kenyérszeletet májkrémmel kenjünk meg, és tegyünk sajtszeletet közéjük.
  2. Egy kicsit nyomkodjuk meg, hogy ne essenek szét.
  3. A tojásokat verjük fel egy mélytányérban a hozzáöntött tejjel és ízesítőkkel, majd a májkrémes-sajtos kenyérszeleteket forgassuk meg benne.
  4. A felforrósított olajban először az egyik, majd a másik felét süssük aranysárgára, és papírszalvétára szedve itassuk fel a felesleges olajat.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21758
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Ajánló

Adjuk reggelire, vacsorára. Tálaláskor paradicsomot, paprikát kínálunk hozzá.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szegény lovag kenyere -Töltött bundáskenyér 2.
Mártika és Feri 107 recept

A bundás kenyér sok nép konyhaművészetében megtalálható. A franciáknál pain perdu, az angoloknál Windsor szegény lovagjai (poor knights of Windsor), míg Németországban szegény lovagnak nevezik ugyanezt (Armes Ritter). Régi magyar szakácskönyvek a bundáskenyeret ugyan még szegény lovagként emlegetik, ezzel is bizonyítva, hogy a magyar konyhaművészet német, majd osztrák hatásra ismerte meg ezt a reggelire vagy uzsonnára fogyasztott finomságot. Az eredeti német változatnál a kenyeret vaníliával és cukorral ízesített tejbe áztatták, majd sütőlemezen megsütötték. Ha elkészült, porcukorral meghintették, és almakompóttal vagy almamártással szervírozták. Később a bundás kenyérnek kialakultak a sajtos, sós vagy palacsintatésztába forgatott változatai is, de ezek már nem csak reggelihez szolgáltak a tea mellé, inkább a főzelékfélék kísérői, amolyan húspótló köretek voltak. Forrás: Art Gastronomy  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!