r
Nosalty Logó

Szegény lovag kenyere -Töltött bundáskenyér 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Szegény lovag kenyere -Töltött bundáskenyér 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 646 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 646 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4104 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2979 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2576 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 382 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2-2 kenyérszeletet májkrémmel kenjünk meg, és tegyünk sajtszeletet közéjük.
  2. Egy kicsit nyomkodjuk meg, hogy ne essenek szét.
  3. A tojásokat verjük fel egy mélytányérban a hozzáöntött tejjel és ízesítőkkel, majd a májkrémes-sajtos kenyérszeleteket forgassuk meg benne.
  4. A felforrósított olajban először az egyik, majd a másik felét süssük aranysárgára, és papírszalvétára szedve itassuk fel a felesleges olajat.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21454
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 28.

Ajánló

Adjuk reggelire, vacsorára. Tálaláskor paradicsomot, paprikát kínálunk hozzá.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szegény lovag kenyere -Töltött bundáskenyér 2.
Mártika és Feri 107 recept

A bundás kenyér sok nép konyhaművészetében megtalálható. A franciáknál pain perdu, az angoloknál Windsor szegény lovagjai (poor knights of Windsor), míg Németországban szegény lovagnak nevezik ugyanezt (Armes Ritter). Régi magyar szakácskönyvek a bundáskenyeret ugyan még szegény lovagként emlegetik, ezzel is bizonyítva, hogy a magyar konyhaművészet német, majd osztrák hatásra ismerte meg ezt a reggelire vagy uzsonnára fogyasztott finomságot. Az eredeti német változatnál a kenyeret vaníliával és cukorral ízesített tejbe áztatták, majd sütőlemezen megsütötték. Ha elkészült, porcukorral meghintették, és almakompóttal vagy almamártással szervírozták. Később a bundás kenyérnek kialakultak a sajtos, sós vagy palacsintatésztába forgatott változatai is, de ezek már nem csak reggelihez szolgáltak a tea mellé, inkább a főzelékfélék kísérői, amolyan húspótló köretek voltak. Forrás: Art Gastronomy  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek