adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
319
Kalória
4.4g
Fehérje
80.8g
Szénhidrát
1.6g
Zsír
610.8g
Víz
-
Koleszterin
12.3g
Élelmi rost
66.8g
Cukor
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g szilva108 kcal
-
250g őszibarack94 kcal
-
250g alma117 kcal
-
0 kcal
Összesen
319
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g szilva432 kcal
-
1000g őszibarack374 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
0 kcal
Összesen
1274
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
33.3g szilva14 kcal
-
33.3g őszibarack12 kcal
-
33.3g alma16 kcal
-
0 kcal
Összesen
42
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 610.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 896 micro
-
β-crypt 268 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 455 micro
Összesen
319
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 323.2 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 49 mg
Víz
-
Összesen 2443.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3584 micro
-
β-crypt 1071 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1821 micro
Összesen
1274
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
42
kcal
Elkészítés
- Az előre megmosott, megtisztított gyümölcsöt, ledaráljuk, és főni tesszük. Kavarjuk, hogy oda ne égjen.
- Ha minden megpuhult, és kezd pattogni, az edényt betesszük a sütőbe, és csendes lángon addig hagyjuk rotyogni, amíg besűrűsödik. Ez 2-2,1/2 óra. Érdemes letakarni sütőpapírral, hogy a teteje ne bőrözzön meg.
- Miután elérte a kellő sűrűséget, üvegbe rakjuk, és szórunk a tetejére egy nagyon kevés Na-benzoátot (amit használatkor eltávolíthatunk), majd száraz dunsztba tesszük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 190 p
Olyant szerettem volna készíteni, amit gyermekkoromban az üzletben árultak Marmaládé néven. Késsel vágható volt. Hát ez nem olyan lett, de finom és sütésálló, nem olvad ki, mint a zselével készített lekvárok. A sütőbe tevés előtt, a felpattogott lekvárt le kell törölni az edény faláról, különben ráég. Még jobb, ha egy olajos papírtörlővel áttöröljük az üresen maradt edény falát. Nem felejtettem el a cukrot, valóban nem kell bele. Nem kötelező a sütőben sütni, folytathatjuk a lángon, de akkor folyamatosan kavarni kell.