Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marmelád - vegyes gyümölcsös

Marmelád - vegyes gyümölcsös
Marmelád - vegyes gyümölcsös
240 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 190 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyant szerettem volna készíteni, amit gyermekkoromban az üzletben árultak Marmaládé néven. Késsel vágható volt.   Hát ez nem olyan lett, de finom és sütésálló, nem olvad ki, mint a zselével készített lekvárok. A sütőbe tevés előtt, a felpattogott lekvárt le kell törölni az edény faláról, különben ráég. Még jobb, ha egy olajos papírtörlővel áttöröljük az üresen maradt edény falát.
Nem felejtettem el a cukrot, valóban nem kell bele.
Nem kötelező a sütőben sütni, folytathatjuk a lángon, de akkor folyamatosan kavarni kell.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előre megmosott, megtisztított gyümölcsöt, ledaráljuk, és főni tesszük. Kavarjuk, hogy oda ne égjen.
  2. Ha minden megpuhult, és kezd pattogni, az edényt betesszük a sütőbe, és csendes lángon addig hagyjuk rotyogni, amíg besűrűsödik. Ez 2-2,1/2 óra. Érdemes letakarni sütőpapírral, hogy a teteje ne bőrözzön meg.
  3. Miután elérte a kellő sűrűséget, üvegbe rakjuk, és szórunk a tetejére egy nagyon kevés Na-benzoátot (amit használatkor eltávolíthatunk), majd száraz dunsztba tesszük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 860
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - gyümölcsnap
konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütésálló lekvár, dzsem vegyes gyümölcsökből, gyümölcslekvár

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Sun, 2012-09-23 17:26

Kedves Piroska,

Nagyon tetszenek a receptjei, melyeket már feltöltött - mindig érdeklődve olvasom az újabbakat, sokat el is mentettem közülük.
Szeretjük a szilvalekvárt, sokat készítettem most is, viszont sütőben még sohasem próbáltam.
Tegnapelőtt elkészítettem egy adagot a fenti receptből, és nagyon finom lett, ráadásul számomra ez sokkal kényelmesebb elkészítési módnak tűnt, mint a hagyományos. Azt hiszem, jövőre is így szeretném készíteni (illetve indul a sütőtök-szezon, azt hiszem, kipróbálom azzal is). Köszönet a receptért!
Üdvözlettel: Eszter

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-09-23 18:13

Kedves Eszter!
Örülök, hogy bevált ez a módszer. Azoknál a lekvároknál szoktam alkalmazni, amiket nagyon be kell sűríteni. Így nem kell mellette állni és kavarni. Így szoktam a zakuszkát is készíteni, miután mindent megdinszteltem és minden belekerül, berakom a sütőbe. Üdvözlettel: Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-09-14 19:25

Kedves Fahéj!
Mostanra már nálunk is eltűnt a barack, de almával és körtével is finom. Főleg, ha van saját kert, ahol hull a fáról a gyümölcs, ezeket tartani nem lehet, de lekvárnak nagyszerű. De szilvából is finom lesz.
Jó lekvárkodást (a kis unokám nyelvújításából) kívánok, ha elszánod magad a főzésre. Üdvözlettel, Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-09-14 18:17

Kedves Piroska!
Olyan kedves ez a kép, hogy kedvem támadt lekvárt főzni. Bár azt hiszem, csak natúr szilvalekvár lesz, úgy eltűnt az őszibarack a piacról.
Szép hétvégét! Fahéj

319
szilva 1 kg
őszibarack 1 kg
alma 1 kg
nátrium-benzoát 1 késhegynyi