
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
386
Kalória
18.1g
Fehérje
15.5g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
36g
Víz
15.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
- 19% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
386
kcal
- 19% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
2311
kcal
- 19% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
316
kcal
- 19% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1304.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 1067 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 512 micro
-
β-crypt 154 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
386
kcal
- 19% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.4 g
Zsír
-
Összesen 164.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7828.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 759 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 6400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 92.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 215.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3074 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
2311
kcal
- 19% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
316
kcal
Elkészítés
- Letépünk egy kb. 35-40 cm-es fóliadarabot.
- A fóliára sorban rátesszük a szalámikarikákat. Lehetőleg vékonyra szeletelt, nagyobb átmérőjű szalámit vegyünk, és úgy tegyük őket sorba, hogy jól fedjék egymást a karikák. Én 5x5 szalámit fektettem a fóliára.
- A szalámi-"szőnyeget" beborítjuk lapkasajttal, lehetőleg egyenletesen, mindenhol fedje a szalámit.
- A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 3-4 sorban, hosszában a sajtra fektetjük.
- A fólia segítségével szorosan feltekerjük a szalámit. Nagyon óvatosan, mert szétcsúszhatnak, ezért kell az elején úgy lerakni őket, hogy minél szorosabban fedjék egymást. Ha feltekertük, jól összenyomkodjuk, és éles késsel felkarikázzuk.
- Sós kekszeken vagy pirítóson tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés módja: hidegkonyha
Egy névnap megünneplésére készültek ezek a mutatós tekercsek.