r
Nosalty Logó

Sütőtökhumusz baconchips-szel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sütőtökhumusz baconchips-szel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2545 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    2259 micro
  • β-crypt
    1823 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2937.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2307 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    9036 micro
  • β-crypt
    7291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2545 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    860 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a sütőtököt kimagozzuk, majd 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 50 percig sütjük. Az a jó, ha már a felülete fekete hólyagos.
  2. Jöhet a szezámpaszta, vagyis a tahini. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, majd mikor már kihűlt, egy aprítógépbe szórjuk, és olívaolajjal pasztát készítünk belőle. Látni kell, hogy mennyi olajat vesz fel, lényeg, hogy paszta állaga legyen.
  3. Turmixgépbe rakjuk a konzerv csicseriborsót, 4 gerezd fokhagymát, 2 ek. tahinit, egy citrom levét és 4 ek. olívaolajat. Addig turmixoljuk, míg kenhető, sima állaga nem lesz.
  4. A kihűlt sütőtököt belekanalazzuk, és újra turmixolunk rajta egyet. Ízlés szerint adhatjuk hozzá a tököt, hogy szép színe legyen.
  5. A bacon-t apró kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
  6. Pirítósra kenjük, megszórjuk a baconchips-szel, és már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3528
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 19.

Ajánló

Laktózmentes, gluténmentes, gyors vendégváró falat. Bacon nélkül vegánok is fogyaszthatják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Humuszt biztosan sokan készítettek már, hiszen nagyon egyszerűen és gyorsan megvan. Egy kis csavarként most sütőtökkel spékeltem meg, így sokkal lágyabb, színesebb és izgalmas ízt kaptam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...