Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült sajttallérok

Sütőben sült sajttallérok
Sütőben sült sajttallérok
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány éve kicsit fel szerettük volna dobni a rántott sajtot, ez lett az eredménye. Több módon, formában lehet készíteni, ez esetben a sütőben sült receptjét írom le. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Sajt előkészítése

  1. A sajtokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kicsit összekeverjük.
  2. A sajthoz hozzáadjuk a tojást és a lisztet, valamint a felkockázott szalonnát.
  3. Összekeverjük, majd kézzel golyókat formázunk, amelyeket kissé szétlapítunk.
  4. A szétlapított sajttallérokat hűtőben pihentetjük negyed órát.

Sajt sütése

  1. Az előzőleg kivajazott gáztepsire helyezzük a tallérokat, majd a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
  2. Miközben megsül a sajt, ízlés szerint köretet készítünk hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 169
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sPM

Mióta szakács: 2017.07.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos puffancs

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kalloka
kalloka Wed, 2017-08-09 14:36

Nekem tetszik a recept, csak kétségeim vannak az arányokat illetően. Elég nagy mennyiség a sajt + a liszt, - egy tojás valóban elegendő? Nem próbáltam ki, csak kérdezem.

Miki94
sPM / Miki94 Wed, 2017-08-09 15:48

Négyünknek készült, az első tojás hozzáadása, és elkeverése után úgy tűnt elég lesz. A sajtok fajtájától függ, ha elég zsíros, akkor elég egy is. :)

kalloka
kalloka Thu, 2017-08-10 21:44

Köszönöm a gyors választ, kipróbálom a receptet, mert nagyon tetszik!

dadimami
dadimami Sun, 2017-09-03 22:20

Bocsi a hozzászólásért, de 1 kg oldalas is bele kerül ennyibe, karajról már ne is beszéljünk, de gondolom olykor az is kerül az asztalra. Különben egy-egy kihágást be lehet hozni, legközelebb jöhet egy feltét nélküli krumpli főzelék, még finom is.

Miki94
sPM / Miki94 Mon, 2017-09-04 13:53

Ez csak egy random recept egy oldalról, nem kötelező elkészíteni, vagy megnézni, át lehet görgetni.

Miki94
sPM / Miki94 Wed, 2017-08-09 15:44

Igazából nem kell hozzá az általam megadott sajtokat felhasználni, trappistából is meg lehet csinálni. :)

1407
cheddar sajt 40 dkg
edami sajt 40 dkg
ementáli sajt 40 dkg
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
császárszalonna 20 dkg