Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli gesztenyés-vaníliás szelet

Sütés nélküli gesztenyés-vaníliás szelet
Sütés nélküli gesztenyés-vaníliás szelet
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A facebookon találtam a receptet, és még azon nyomban el is készítettem, mondván ezt ki kell próbálni! Karácsonyi tesztelés címszó alatt készült el, a teszten átment. Mindenkinek nagyon ízlett, nem ez volt az utolsó találkozásunk.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot a szokásos módon elkészítjük. A port elkeverjük a cukorral, a tejet felforraljuk, majd a porral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. A "tészta" hozzávalóit kézzel jól összegyúrjuk. Ha kell, teszünk még hozzá tejet, de óvatosan, ne legyen túl híg. Ezt egy 20x30-as tepsi aljába szépen egyenletesen eloszlatjuk. 
  3. A margarint elektromos habverővel elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzátesszük a kihűlt vaníliás pudingot. 
  4. Ha kész a krém, akkor a felét rátesszük a gesztenyés alapra. Most fogjuk a babapiskótákat, és egy pillanatra belemártjuk a rumba, majd ezeket szépen sorban elrendezzük a vaníliás krémen. Amikor ezzel kész vagyunk, a maradék vaníliás krémmel zárjuk a süteményünket.
  5. Hűtőbe tesszük, hogy egy kissé összeérjenek az ízek. Pár óra múlva a tejszínt felverjük a habfixálóval, majd a kemény habot rákenjük a süteményre, és csokit reszelünk rá.
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 396
elküldve: 29
receptkönyvben: 272
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés szelet, vaníliás gesztenyés szelet, sütemény babapiskótából, sütés nélküli süti, gesztenyés sütés nélküli, gesztenyés vaníliás szelet sütés nélkül babapiskótából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-12-21 11:18

Szió,
Bérces úr azért van elakadva, mert a 2. pontban a "krém" hozzávalóit gyúrod össze, holott az a "tészta" összetevői lennének. Javaslom javítsd ki, így tényleg picit zavaró. Bár a tévedésre való utalást szerintem lehetne másképp is megfogalmazni. Kellemes és nagyon szép ünnepet Neked! Üdv, Gabi

Bérces János
Bérces János Thu, 2012-12-20 13:35

milyen recept ez, se babapiskóta, se margarin nem szerepel a hozzávalókban, a krémet simitsam le a tepsi aljára aztá keverjem a margarint a cukorral és akihült pudinggal ??? Hello ? aki ezt megsüti az......... kiváncsi lennék rá.... olvassátok el figyelmesen

1101
gesztenyemassza 500 g
kekszmorzsa 250 g
rum 0.5 dl
porcukor 10 dkg
tej 1 dl
tej 9 dl
vaníliás pudingpor 3 tasak
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
babapiskóta 200 g
rum 2 dl
habtejszín 5 dl
habfixáló 3 csomag
csokoládé 2 dkg