r
Nosalty Logó

Tejberizs alaprecept ahogy witch készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Tejberizs alaprecept ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 419 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1676 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 419 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1676 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst átválogatjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük.
  2. Egy kislábast kiöblítünk hideg vízzel, beleöntjük a tejet meg a rizst, felforraljuk. Néha keverjük meg, hogy ne ragadjon le, lefedjük és kis lángon puhára főzzük. Legyünk a közelben, mert ahogy fő kifuthat, és néha keverjük meg.
  3. 20-25 perc elteltével kóstoljuk meg, ha puha, akkor most adjuk hozzá a cukrot és még 5 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 29 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 72
  • 7 napos nézettség: 535
  • Össznézettség: 236713
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Cukor, kakaópor, fahéj, friss gyümölcs, befőtt, lekvár, reszelt csoki, darabos csoki vagy bármi, ami eszünkbe jut és van is otthon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem tudom, hogy más is ilyen finnyás mint én, ha tejberizsről van szó? Ha vízben van főzve, kiérzem a víz ízét. Ha felesben víz/tej keverékében van főzve, akkor is. Nem szeretem, ha néhány szem még egy óra múlva sem puha és még sorolhatnám. Pedig nem vagyok válogatós, de tényleg talán ez az egy, aminek tökéletesnek KELL lennie. Miért pont a tejberizs? Fogalmam nincs. Jónéhány évvel ezelőtt láttam ezt a változatot, ahogy Giada De Laurentiis készítette. Nahát benne bíztam, mert az Ő receptje alapján sikerült az első képviselőfánkom. Nem ilyen egyszerűen készítette a rizspudingot (ahogy Ő hívja), hanem rummal, vaníliarúd kikapart belsejével meg reszelt narancshéjjal ízesítve. Ha én is úgy készítettem volna, egy napi kosztpénz az édességben landolt volna. Ezért alaprecept, hogy mindenki a pénztárcájához igazíthatja az ízesítőket.

Hozzászólások (18)

Torma

Teljesen egyetértek Witch! A tejberizsnek tökéletesnek kell lenni! A tulfott se jo...jol írod :) üdv, Torma :)

witch

:))

Törölt felhasználó

Kedves Witch! A tejbegrízed után ez is elmentve,mert az nekünk nagyon bejött,azóta is úgy csinálom.Gondolom ez is jó lesz,mert néha én is gondban vagyok a tejberizzsel,f?leg az arányokkal.Mindig saccra csinálom,vagy sikerül,vagy nem.Hamarosan kipróbálom e szerint a recepted szerint.El?re is köszönöm a receptet! üdv.:petrezselyem

witch

Kedves petrezselyem! Remelem ez is izleni fog! A tej lehet, hogy soknak tunik, de a rizs szinte teljesen magaba szivja. Viszont egy nagyon kicsit leveses marad. En mindig cukorral egyutt raktam fel foni es soha nem puhult meg rendesen. Amiota utolag rakom bele, azota tokeletes. Nagyon szivesen! udv:witch

Mango

En meg nem is hallottam rola, hogy tejberizst vizben is szoktak fozni. :) En eleve cukorral egyutt szoktam feltenni, es ha kesz, akkor 3 tojassargajat elkeverek vanilias cukorral, es hozzaadom, a feherjet szinten, csak azt kemeny habba verve. Nagyon finom kremes, habos finomsag a vegeredmeny. :)

witch

Nem veszitettel semmit! Sajnos rizs meg rizs kozott oriasi kulonbseg van. Nekem cukorral fozve soha nem lett puha. :( A Te valtozatod majdnem rizskoch, csak meg kell sutni, de anelkul is biztos finom. :)

Törölt felhasználó

Ezzel a "problémával" már én is találkoztam (mármint a nem elég tejes íz kérdésével), és találtam egy nekem nagyon bevált módszert. A rizst 5-10 dkg vajban megfuttatom. A koncentrált tejzsír(mert a vaj végülis ez) szinte beépül a rizsszemekbe, és utána akár már sima vízben is kif?zheted, akkor is tejes íze marad. Ha nem hiszed próbált ki ! És a leégést?l,kifutástól sem kell ezek után félni .

witch

Hmmm...... jol hangzik a Te modszered is. Ki fogom probalni, ha nem felejtem el. Altalaban ugy jarok, hogy amit gyakran keszitek, automatikusan csinalom es mar tul keso az ujitast kiprobalni, mert lehet, hogy mindent beleborogattam az edenybe. :) Ha van otthon, akkor en habtejszinnel fokozom az elvezeteket.

tomodachi

Lehet, sokaknak egyértelm? ezért maradt ki, de én teszek bele egy pici sót is. Üdv:tomodachi

witch

En nem rakok bele, de biztos nem rontja el. :) udv:witch

Gerzsó

Jó a recept! Legjobb apró, kerek szem?, rizottónak való rizsb?l készíteni. Hamar megpuhul, és krémes lesz. Én "Lagris" rizst használok tejberizshez. CBA-ban veszem. Üdv. Zsóka néni.

witch

Orulok, hogy tetszik a recept kedves Zsoka neni! Koszonom a tanacsot a rizzsel kapcsolatban. :) udv:witch

Törölt felhasználó

Köszi!

witch

Igazan nincs mit!

Éva-Anyóca

Kedves witch! Megtalállak, hogy mikor és hogy lettél szakács, hol f?zöl,mi a kedvenc ételed, alapanyagod,- mert a neved witch. :) Viszont mint szakács, ahol kis képekkel a sok finom csodás ételed, sültjeid vannak, nem találom, mert változott a neved,...... - ha azt beütöm, akkor meg egy Gréti nev? hölgy hasonló nev? muffinja jön ki, és nincsenek az ételeid....... :( Lehet, hogy nem értek hozzá, valamit rosszul csinálok? puszillak, és várom a segítséget, szép hétvégét! Éva-Anyóca

witch

Szia! Csak kattints itt a receptnel a kepemre a witch felirat mellett, nekem ugy rogton bejott. Mostanaban eleg lassan tolti fel az oldalt a gep, de nem tudom, hogy hol a hiba, mert az en laptopom sem mai csirke. :o) udv:witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Köszönöm a választ, kipróbálva, úgy bejön. :) Az enyém se annyira friss gép, na de eddig nem volt gond......., a lényeg, hogy sikeresen megvagy!!!!! :) :D Éva-Anyóca

witch

Igen, megvagyok! :o) Lehet, hogy megjavult a program. udv:witch

t.kriszta69

Szia.Mostanában nagyon rákaptam a jázmin rizsre ( mint köret ) azt szeretném tudni,valaki f?zött e már bel?le tejberizst és ha igen milyen lett?

witch

Szia! Nekem nem izlett azzal, mert nem lett "ragacsos" a tejberizs. Kulonallo szemek uszkaltak a tejben, de hat izlesek es pofonok.....

MarkManoka

Ez egyszeruen Isteni finom lett. Koszonet erte. :)) Udv, Monika, Erdelybol.

witch

Igazan nincs mit, nagyon orulok, hogy ennyire izlett! :o) Udv:witch

Ösztön Szerinti Anya

Igazad van! A tejberizs legyen tökéletes! Én ugyan szeretem benne az enyhén sós ízt (nekem a régi menzás tejberizs volt a favorit), ezért teszek bele egy ki sót, de a tökéletes receptet még keresem. Eddig a tej-víz vegyesen módszert alkalmaztam szemre, de a végeredmény mindig száraz lett. Ki fogom próbálni a receptedet, ahogy Brandboy vajas megoldását is. Köszi a tippeket! :)

witch

Nagyon szivesen! udv:witch

Törölt felhasználó

Kedves witch! Ha leírtad, akkor kérlek, ismételd meg még 1x, ne kelljen az összes hozzászólást végigolvasni :-), szóval milyen rizsb?l készül ez a csoda tejberizs? Mert nagyon nem mindegy!!! Köszi!

witch

Kedves Kulinaris Turazo! En szemely szerint sima "mezei" rizst hasznalok hozza, ami amugy is van itthon rizseshushoz meg ilyesmihez. De allitolag a rizotto rizs, ami kerek szemu, az is jo hozza. En azzal nem probaltam, mert draganak tartom a tejberizshez. Probaltam egyszer jazmin rizzsel, mert csak az volt itthon, nekem azzal nem izlett, mert azzal nem lesz olyan "ragacsos", ahogy en szeretem. Szoval diohejban ennyi, de ez azon is mulik, hogy Te hogy szereted. udv:witch

BOSZIANYI

A rizst el?bb annyi vízzel kell feltenni amennyi ellepi , ha elf?tte a vizet akkor kell forró tejjel felönteni és a cukorral sóval ízesíteni. Többször keverni le ne égjen . A tejet fokozatosan adagolni .. ha már nem szívja be a rizs, akkor lesz krémes állagú,,,,,

Tamassch

Nagyon finom lett, igaz kb 1deka vajat raktam bele, de a tej mennyisége nagyon jól el lett találva. Nemkérek többé vizes tejberizset :) Köszönöm szépen!

witch

Nagyon szivesen! Orulok, hogy Neked is bevalt a recept. :o)

Kerekes Anita

Kedves Witch! Isteni finom így a tejberizs, mostantól fogva mindig csak így készítem. Köszönöm.

witch

Igazan nincs mit! Nagyon orulok, hogy Neked is izlet kedves Anita, egeszsegedre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek