r
Nosalty Logó

Tejberizs alaprecept ahogy witch készíti

witch
Tejberizs alaprecept ahogy witch készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

419
Kalória
13g
Fehérje
67.6g
Szénhidrát
6.8g
Zsír
6.6g
Víz
-
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
28g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1676 kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 419 kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1676 kcal
  • 14% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    1.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A rizst átválogatjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük.
  2. Egy kislábast kiöblítünk hideg vízzel, beleöntjük a tejet meg a rizst, felforraljuk. Néha keverjük meg, hogy ne ragadjon le, lefedjük és kis lángon puhára főzzük. Legyünk a közelben, mert ahogy fő kifuthat, és néha keverjük meg.
  3. 20-25 perc elteltével kóstoljuk meg, ha puha, akkor most adjuk hozzá a cukrot és még 5 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nem tudom, hogy más is ilyen finnyás mint én, ha tejberizsről van szó? Ha vízben van főzve, kiérzem a víz ízét. Ha felesben víz/tej keverékében van főzve, akkor is. Nem szeretem, ha néhány szem még egy óra múlva sem puha és még sorolhatnám. Pedig nem vagyok válogatós, de tényleg talán ez az egy, aminek tökéletesnek KELL lennie. Miért pont a tejberizs? Fogalmam nincs. Jónéhány évvel ezelőtt láttam ezt a változatot, ahogy Giada De Laurentiis készítette. Nahát benne bíztam, mert az Ő receptje alapján sikerült az első képviselőfánkom. Nem ilyen egyszerűen készítette a rizspudingot (ahogy Ő hívja), hanem rummal, vaníliarúd kikapart belsejével meg reszelt narancshéjjal ízesítve. Ha én is úgy készítettem volna, egy napi kosztpénz az édességben landolt volna. Ezért alaprecept, hogy mindenki a pénztárcájához igazíthatja az ízesítőket.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek