r
Nosalty Logó

Sült répakrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült répakrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 87 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 176 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2054 micro
  • β-karotin
    4897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Répa, mosás, pucolás, újabb alapos megmosás, majd felkarikázás, ahogy jön, szabadon választható a forma, nem lesz jelentősége.
  2. Egy kisebb tepsit készítsünk be, öntsünk egy kis olajat az aljára, lehetőleg legyen mindenhol. Mehet bele az összes répadarabka, szépen elrendezzük őket, kicsit sózzuk, és mehet a sütőbe be. (Ismét gond a hőfok és az idő is, de hogy a répa mikor klassz, az kinyitással és villával ellenőrizhető.)
  3. Tegyük fel, hogy eltelt 30 perc, a répák kicsit túlsültek, az illat iszonyat jó, máris bekerülhetnek egy tálba. Hűtsük is egy kicsit.
  4. Már reszelhetjük rá a fokhagymát, majd kedv szerint rákerülhet a gyömbér (port használtam), kömény, pirospaprika és a kurkuma, majd a fél pohár natúr joghurt, és kész.
  5. Tipp: hűtve sokkal finomabb!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 437
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 22396
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 02.

Ajánló

Pirítósra, friss kenyérre, de nálam élesztőmentes tönkölykenyérre kenve, pakolva fogyott el pillanatok alatt. Érdemes kissé odabarnítani a répát, kell az a mini füstös íz, plusz látványnak sem utolsó.

Receptkategóriák

Nem vagyok nyúl, de valamiért a répa, az répa, de nálam kizárólag főtt állapotban működik vagy sülve. Most az volt a fejemben, hogy szeretném rákenni valamire, vagyis akkor legyen krémes. Nem most készítem először, eddig reszeltem, tökgyaluval nyomtam, még a nyers verziót is teszteltem. Kézenfekvő volt, hogy beújítsak, és akkor történt meg ez.

Hozzászólások (6)

Sunlilith

Birsiborsi, ez nagyon finooom!!!!!!!! Köszi a csodás receptet, állandó szerepl? lesz nálunk. (Én egészben sütöttem a répát, héjában, fóliába csomagolva - vitaminmeg?rzés miatt. De a lényegen nem változat!) :)

Törölt felhasználó

Megint boldog vagyok akkor, köszönöm és örülök, hogy találtál ismét valami finomat és hogy nálam:) a tippedért pedig pluszpont, elraktam az ötletet!

witch

Te jo eg, ha nem en keszitettem volna, el sem hinnem, hogy ez repabol van. Nagyon-nagyon finom!!!!!! Koszi a receptet! udv:witch

Törölt felhasználó

Akkor megvolt a sikerélmény, örülök és köszönöm a visszajelzést!:)

Törölt felhasználó

Kedves birsiborsi! Szeretném megkérdezni, hogy a répát fólia alatt sütötted e, és hogy a végén össze kell törni villával? És ezt így ahogy lehet kenyérre kenni, vagy meg kell kenyéren sütni? bocsi a sok kérdésért!

Törölt felhasználó

Ne viccelj, azért vagyok, hogy válaszoljak!:) Nem szükséges fólia szerintem, de ha úgy próbálkozol azzal bajt nem csinálsz, a lényeg,hogy a végén vedd le róla, hogy meg tudjon pirulni kicsit. Én karikára vágtam a répát, külön nem aprítottam, de egy remek ötlet lehet az is, ha a sütés után együtt a joghurttal minimál fokozaton megteszed ezt. A lényeg, hogy legyen valami kis nedvesség, ez adja majd a krémes állagot. Valószí?leg nálam a keverés intenzívebb volt villával és így könnyen összetört a répa. Nem kentem kenyérre és sütöttem meg, de ha így szeretnéd, akkor mindenképpen reszelj rá füstölt sajtot:) Szerintem a répa puhasága és a joghurt krémessége együtt teszi lággyá és kenhet?vé, nyilván nem egy vajszer? kenhet?séget kapsz majd, mert akkor nem is lenne az igazi, kell, hogy ott legyenek az apróbb-nagyobb répadarabok, nálam ez m?ködött. Remélem segítettem!Jó munkát!

terranova56

Szia birsiborsi Ha szabad 3 megjegyzésem lenne a recepthez. 1: ötletes, és jó. 2: itt lentebb írták, egészben megsütve jobb, a vitamin miatt, viszont az a véleményem, ahogy te írod felkarikázod, szerintem ez jobb, mert úgy gondolom szeletelve sokkal nagyobb felületen éri a h?, és sokkal több a répában lév? cukor tud karamellizálódni, ami tulajdonképpen az íz nagy részét adja. Lehet nem használ a vitaminoknak, de az ízének igenis jót tesz. 3: Gyömbérport használtál. Van amihez ez sokkal jobb, mint az eredeti, könny? eloszlatni. Én nagyon sokszor használok fokhagyma granulátumot , vagyis fokhagyma port (nem fokhagyma sót). Nagyon olcsó és hatékony, könnyen kezelhet?. A kurkuma por eszméletlen színeket tud varázsolni, egy két csipet pl a rizshez. 4: üdv: Ticcsi

Törölt felhasználó

Köszi a részletes választ! Egyetértek, a gyömbérpor használatának az az oka, hogy nyers változatban nem tartok itthon rendszeresen, és mikor készült a répa, akkor sem volt:)

Marti48

Klassz kis recept, köszönet! Gondolom a megsült repat röviden össze kell turmixolni a füszerekkel, joghurttal...(?) Mar korabban eltettem, ma fogom kiprobalni. Üdv: Marti

Törölt felhasználó

Köszönöm:) Remélem azóta te is elkészítetted és remek lett, minden szempontból. Szerintem ha jól megsül a répa, akkor gyakorlatilag villával össze tudod törni, így tudnak nagyon darabok is maradni, de ha rámész géppel egy picit, sem követsz el hibát. Üdv

dudu1313

Már nem el?ször készítem el, és imádjuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.