r
Nosalty Logó

Sült paprikás édesburgonyapüré babáknak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Sült paprikás édesburgonyapüré babáknak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    6356 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 115 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    12712 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 229 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3521 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 64 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
  2. A megpucolt vöröshagymát negyedeljük.
  3. A burgonyacikkeket, két hagymanegyedet és a kakukkfűágacskát tiszta zacskóba tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és hőálló tálba tesszük.
  4. A kápia paprikát egy alufólia darabra téve szintén a sütőtálra helyezzük.
  5. Előmelegített sütőbe dugjuk a zöldségeket.
  6. A paprikát többször megforgatjuk, akkor jó, mikor már kissé fekete a héja. Kivesszük, tálba tesszük, fóliával jól lefedjük, 10 percig ott hagyjuk. Utána könynedén lehúzzuk a paprika héját.
  7. Az édesburgonyát a hagymával addig sütjük, míg megpuhulnak.
  8. Mindent tálkába teszünk és botmixerrel megdolgozzuk, víz hozzáadásával érjük el a megfelelő állagot.
  9. A végén olívaolajat löttyintünk bele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 8585
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

Csirkehús, csirkemáj illik hozzá feltétként.

Receptkategóriák

Nyár lévén sütőtök helyett vettem párszor a picinek édesburgonyát. Nagy lelkesedéssel fogyasztja, különösen ezt a sült paprikás változatot.  

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek