Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült paprikás édesburgonyapüré babáknak

Sült paprikás édesburgonyapüré babáknak
Sült paprikás édesburgonyapüré babáknak
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyár lévén sütőtök helyett vettem párszor a picinek édesburgonyát. Nagy lelkesedéssel fogyasztja, különösen ezt a sült paprikás változatot.
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csirkehús, csirkemáj illik hozzá feltétként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
  2. A megpucolt vöröshagymát negyedeljük.
  3. A burgonyacikkeket, két hagymanegyedet és a kakukkfűágacskát tiszta zacskóba tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és hőálló tálba tesszük.
  4. A kápia paprikát egy alufólia darabra téve szintén a sütőtálra helyezzük.
  5. Előmelegített sütőbe dugjuk a zöldségeket.
  6. A paprikát többször megforgatjuk, akkor jó, mikor már kissé fekete a héja. Kivesszük, tálba tesszük, fóliával jól lefedjük, 10 percig ott hagyjuk. Utána könynedén lehúzzuk a paprika héját.
  7. Az édesburgonyát a hagymával addig sütjük, míg megpuhulnak.
  8. Mindent tálkába teszünk és botmixerrel megdolgozzuk, víz hozzáadásával érjük el a megfelelő állagot.
  9. A végén olívaolajat löttyintünk bele.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 704
elküldve: 1
receptkönyvben: 126
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

paprikás édesburgonyapüré, édesburgonyapüré sült paprikával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

117
kápia paprika 1 db
édesburgonya 1 db
vöröshagyma 1 kis db
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 1 szál