r
Nosalty Logó

Sült csirkemáj hagymaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Sült csirkemáj hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    991 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5487 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    3582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6941 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    3443 mg
  • Nátrium
    2231 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32996 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5948 micro
  • Kolin:
    2066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32922 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2050 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, majd 1x1cm-es kockára vágjuk.
  2. A vöröshagymát félfőre vágjuk, és egy tepsi aljára szórjuk, majd meglocsoljuk az olajjal.
  3. Ráborítjuk a májat, elrendezzük, ízlés szerint sózzuk és megszórjuk majoránnával.
  4. Ezután beterítjük a felaprított baconszeletekkel, meghintjük kakukkfűvel, az áttört fokhagymával, és 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4619
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Ajánló

Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirkemáj hagymaágyon
Ligeti Károly 129 recept

A csirkemáj a család nagy kedvence. Sokféle módon elkészítve szeretjük, az egyik legnépszerűbb a következő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek