Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos bundában sült csirkemell

Spenótos bundában sült csirkemell
Spenótos bundában sült csirkemell
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a spenótot és igyekszem a családdal is megszerettetni. Szépen termett a kertben, tettem is el belőle a fagyasztóba püré formájában. Most csak elővettem, hagytam kiolvadni és már kész is a felhasználásra.

 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellszeleteket alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval.
  2. Egy tányérba szitálunk 10 dkg lisztet.
  3. Egy tálkába ütjük a tojást, beleöntjük a spenótpürét, sózzuk, belenyomjuk a fokhagymakrémet, beleszórjuk a lisztet és a tejjel csomómentes, sűrű masszává keverjük.
  4. Felforrósítjuk az olajat.
  5. A melleket először a lisztbe forgatjuk meg, majd a spenótos masszába mártjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
  6. Az olajban közepes lángon mindkét oldalukat kb. 4-4 perc alatt megsütjük.
  7. A felesleges olajat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.
     
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 770
elküldve: 8
receptkönyvben: 267
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parajbundás csirkemell, spenótbundás csirkemellfilé, sült csirkemell spenótos bundában

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-16 13:38

Andi!

De jó! Annyira finom és ugyanakkor látványos a recept, köszönöm szépen, nagyon ügyes vagy. :-)
El fogom készíteni, végre egy új mód, ahol a spenót bevonható az ételbe, köszi: Éva-Anyóca

sziszifusza
sziszifusza Tue, 2013-01-15 08:06

Én nem szeretem a spenótot, de ez olyan jól néz ki, és olyan egyszerű, hogy ki kell próbáljam.
Köszi.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-01-15 18:38

Kedves Sziszifusza,
Érdemes kipróbálni, tényleg egyszerű és hátha megszereted :-)
Szép estét!
Üdv, Andi

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2013-01-14 23:34

Kedves Andi!
Nagyon jó ötlet, és nagyon étvágy gerjesztő! Én is szeretem a spenótot, és ezt a receptet ki fogom próbálni! Ahogy a képet megláttam és elolvastam a hozzávalókat, nagyon megéheztem :) Már mentettem és készítettem el recepteket az oldaladról, és még fogok is!
Szép estét kívánok!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-01-15 18:36

Kedves Miss Sweetly,
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. :-)
Ez a spenótos étel finom is és a méregzöld színét is imádom.
Jó sütögetést kívánok!
Üdv, Andi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-01-15 18:33

Kedves Mosolytav,
Finom és egészséges, a husi is isteni puha belül.

Örülök, hogy írtál, látom, hogy nagyhalászi vagy. Én dombrádi származású, most nagyot dobbant a szívem. Anyukám nővére évtizedekig élt a városkádban, sajnos már nincs köztünk.
Szép napot!
Üdv, Andi

1007
csirkemell filé 60 dkg
tojás 1 db
spenót 10 dkg
finomliszt 10 dkg
2 csipet
fokhagymakrém 1 kávéskanál
tej 0.3 dl
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl