r
Nosalty Logó

Sós-karamelles whoopie pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sós-karamelles whoopie pie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    296.5 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4512.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    2087 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 4942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a puha vajat/margarint és a porcukrot keverjük krémesre. Adjuk hozzá az egész tojást, majd a száraz alapanyagokat, végül a tejet. Keverjük simára.
  2. Evőkanállal tegyünk halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire (páros számú legyen). Kicsit ragadós a tészta, ezért egy vizes evőkanállal egyengessük el a tésztahalmok tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, hűtsük ki.
  3. A krémhez keverjük el a cukrot és a vizet egy kis lábasban, majd kis lángon, kevergetés nélkül gyöngyöztessük kb. 7 percig, amíg szép karamellszínű lesz. Adjuk hozzá a meleg tejszínt, kevergessük el, míg homogén lesz, majd hagyjuk állni 20 percig, míg kihűl.
  4. Robotgéppel keverjük ki a puha vajat/margarint, a porcukrot és a sót, majd ha homogén a massza, dolgozzuk bele a karamellt is.
  5. Tegyük habzsákba, és 2-2 korongot töltsünk meg, majd ragasszunk össze a krémmel.

A krémhez

  1. A krémet összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10088
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai sütiszendvics, az oreo kekszhez hasonló finomság otthoni elkészítésre. Most egy kicsit pufibbra sütöttük, így roppanósabb lett. Az eredeti vaníliás krém helyett pedig tartalmasabbat, izgalmasabbat alkottunk, hogy jól összeragaszthassuk a sütifeleket.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...