r
Nosalty Logó

Kakaókrémes-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaókrémes-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1071 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1071 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    455.2 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    2708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4509.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.8 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    1815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 6426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadjuk, és ismét fölverjük.
  2. A darált dióhoz hozzákeverjük a lisztet, majd a felvert habhoz keverjük óvatosan.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük tűpróbáig.
  4. Ha megsült, három egyenlő részre vágjuk úgy, hogy hosszú téglalapot kapjunk.
  5. A tojások sárgáját 12 kanál cukorral gőz fölött sűrűre főzzük.
  6. Ha a krém kihűlt, megtöltjük a lapokat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10023
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 09.

Ajánló

A sütésnél nagyon figyeljünk, mert hamar megég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept nagyon régi. Én a férjem keresztanyjától kaptam, ő pedig Ritzl nénitől. Igazából kinek a receptje lehet, nem tudom. Pillanatok alatt elfogy. Szerintem nagyon édes.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek