Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaókrémes-diós szelet

Kakaókrémes-diós szelet
Kakaókrémes-diós szelet
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept nagyon régi. Én a férjem keresztanyjától kaptam, ő pedig Ritzl nénitől. Igazából kinek a receptje lehet, nem tudom. Pillanatok alatt elfogy. Szerintem nagyon édes.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A sütésnél nagyon figyeljünk, mert hamar megég.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadjuk, és ismét fölverjük.
  2. A darált dióhoz hozzákeverjük a lisztet, majd a felvert habhoz keverjük óvatosan.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük tűpróbáig.
  4. Ha megsült, három egyenlő részre vágjuk úgy, hogy hosszú téglalapot kapjunk.
  5. A tojások sárgáját 12 kanál cukorral gőz fölött sűrűre főzzük.
  6. Ha a krém kihűlt, megtöltjük a lapokat.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 506
elküldve: 4
receptkönyvben: 153
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis édes süti, diós/mogyorós torta kakaókrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-05-10 08:08

Kedves ladyeva!
Valóban nagyon édes. Te esetleg ismered a recept eredetét? Én megvoltam győződve,hogy ez egy bonyhádi sváb asszony receptje. Nálam úgy is szerepel,mint Ritzl néni tortája. Kipróbálom amit javasoltál,bár nálunk sajnálatosan mindent nagyon édesen kell főzni-sütni. Éva

ladyeva
ladyeva Tue, 2011-05-10 08:00

Ezt az igazán nagyon finom sütit én is évek óta készítem, de a tésztába 10 tojásfehérjéhez 22,5 dkg cukor kerül, 30 dkg-val nyilván nagyon édes.
Javaslom, hogy próbáljátok ki a krémet nem kakaóval és vaniliával hanem, 2 evőkanál nescafe-val elkészíteni .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-05-10 07:14

Helyesen: Ha a krém kihűlt a vajjal habosra keverjük,majd megtöltjük a lapokat.

1067
tojásfehérje 10 db
dió 30 dkg
porcukor 30 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tojássárgája 10 db
cukor 12 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 25 dkg