Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói kehelyben Mara konyhájából

Somlói kehelyben Mara konyhájából
Somlói kehelyben Mara konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemények végeit mindig elteszem, és lefagyasztom, amikor éppen váratlan vendég jön, ezzel mindig meg tudom kínálni, és ki ne szeretné a finom somlóit.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A süteményvégeket elővesszük a fagyasztóból. A végek általában finom krémesek.
  2. A tejszínt a porcukorral habbá verjük. A pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, kakaóport is teszünk bele, valamint rumot. Majd kihűtjük.
  3. A mogyorót megpörköljük, és apróra összetörjük, nem daráljuk.
  4. Amikor kihűlt a puding, összeállítjuk a kelyhet. Alulra tejszín és puding, erre mogyoró. Tésztadarabok, majd ismét tejszín, csokikrém, mogyoró. A tetejét tejszínnel díszítjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 898
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska, somlói maradék süteményből, pudingos sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 g
habtejszín 2 dl
porcukor 3 dkg
rum 5 ml
piskótalap 20 dkg
törökmogyoró 5 dkg