Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú uborkás-kapros házi krémsajt

Savanyú uborkás-kapros házi krémsajt
Savanyú uborkás-kapros házi krémsajt
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A savanyú uborkás-kapros házi krémsajt elkészítését valójában a Creme Bonjour ihlette. Egy mascarpónéhoz hasonló krémsajtot kapunk. Édességekhez és sós ételekhez ugyanúgy használhatjuk, mint a mascarpónét. A házi krémsajt alapja a tejföl. Egy nagy doboz tejfölből kb. 20-25 dkg házi krémsajt lesz. Az elkészítése igen egyszerű. (20 % zsírtartalmú tejfölt használjunk.) A tejfölt ahogy kiöntöttük a dobozból, -nem összekeverve - langyosítsuk fel a mikróban kézmelegre. Egy szűrőbe tegyünk egy ritka szövésű ruhát, vagy gézt, ezt helyezzük egy magasabb tál fölé és öntsük a szűrőbe a langyos tejfölt és kezdjük el csöpögtetni. (Én pár órát szobahőmérsékleten, majd egy napig hűtőben csöpögtettem ehhez a kencéhez.) 1-2-3 napig csöpögtethetjük a tejfölt, minél tovább csöpög, annál keményebb lesz a krémsajt. Most a lágyabb (1 napos) krémsajtot használtam a savanyú uborkás-kapros változathoz.

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg házi krémsajt (1 nagy doboz tejfölből)
  • 5 db csemegeuborka
  • 1 csokor friss kapor (vagy 1 nagy evőkanálnyi fagyasztott, aprított)
  • ízlés szerint

ajánlat

Magos kenyérrel igen finom...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú uborkát reszeljük szálkásra (azt a reszelő felületet használjuk, amivel az almát is szoktuk reszelni), csavarjuk ki, papírtörlőre terítsük ki és itassuk le a maradék levet.
  2. Aprítsuk fel a kaprot.
  3. házi krémsajtot keverjük össze, adjuk hozzá a reszelt uborkát, a kaprot,a sót.
  4. Ismét keverjük össze és behűtve kínáljuk.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 707
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kapros-uborkás házi krémsajt, házi krémsajt kaporral és savanyú uborkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

187
krémsajt 25 dkg
csemegeuborka 5 db
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint