Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa-karotta lepény

Sárgarépa-karotta lepény
Sárgarépa-karotta lepény
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár főzelékfeltétként, de friss salátával könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
A répafélék édessége és a kakukkfű összetéveszthetetlen zamata egyesült ebben az egyszerűen elkészíthető lepényben.


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként megpucoltam a répákat, majd a reszelő nagyobbik lyukú részén lereszeltem.
  2. Kb. 0,5 dl vizet hozzáadva egyszerűen összekevertem a többi hozzávalóval együtt.
  3. A serpenyőben 1 kanálnyi olajat hevítettem, és a masszát négy egyenlő részre osztva - vagy kanál segítségével, vagy csak a kezünkkel hosszúkás lepényeket formáztam, és a forró serpenyőben mindkét oldalát kb. 2 perc alatt aranybarnára sütöttem. Közben természetesen egy spatula segítségével óvatosan megfordítottam.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 031
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HZ1012
HZ1012 Mon, 2010-06-28 03:31

Én úgy tudom, hogy a karotta (karotta répa) henger alakú, a sárgarépa elkeskenydő, kúpos formájú. A sárgarépa kicsit erőteljesebb ízű. Manapság sajnos a sárgarépa kiment a divatból, szinte mindenütt a karottát árulják helyette. Márpedig egy jó húslevesbe (vagy vegáknak zöldséglevesbe) sokkal jobb a sárgarépa mint a karotta. A színéről nem is beszélve, mert a karottával a levesnek soha nem lesz olyan színe mint a sárgarépával. Ha bemész a boltba, vagy a szép modern piacra, az eladónak gőze sincs, hogy mit árul, a karottát általában sárgarépaként adják el.

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2010-06-30 08:24

kedves HZ1012!
köszi szépen a szakszerű leírást. én sem tudtam, pontosan, hogy mi a különbség.
én tavaly fedeztem fel a piacon egy citromsárga színű sárgarépát (elkeskenyedő, kúpos), aminek megint más íze van, mint a sárgarépának. valahogy édesebb. nagyon finom!
további jó böngészést!
üdv,
toma

Lyly
Lyly / Lyly Tue, 2010-06-22 23:32

Tényleg elképesztően különleges ízvilága van, én nem foglalkoztam vele, h most milyen répa, sima sárgarépával és grahamliszttel csináltam meg és nagyon finom lett. Köretnek a joghurtos saláta is tökéletes, egyszerű és nagyszerű vacsora volt.
Köszi a receptet:)

alice2007
alice2007 Thu, 2009-06-18 08:24

Szia! Mi a különbség a karotta és a sárgarépa között?
Hol lehet karottát kapni? Én mindenüttt csak sárgarépát látok.
köszi Alice

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2009-06-21 19:25

szia Alice!
utánanéztem a kérdésnek az interneten, és meg kell mondanom, én is elbizonytalanodtam.
eleddig karotta néven a sárgarépa sárga (értsd, nem narancssárga) színű változatát illettem. ez egy kicsikét édesebb, mint a hagyományos sárgarépa, valamint tömzsibb, illetve rövidebb, hengeres kivitelezésű.
ezzel szemben most az olvasom, hogy a karotta nem más, mint a bébi-sárgarépa. szóval most elbizonytalanodtam egy kicsit; minden esetre az én receptjeimben a karotta fedőnév a fent leírt fajtát illeti.
további jó főzőcskézést!
üdv,
xxx
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-05-20 08:58

Szia, nem karotta?!

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2008-05-21 21:51

szia! megmondom őszintén én karotta répának ismertem, de aztán most megnéztem az interneten, és tényleg inkábba karotta megnevezés a közismert.
már javítottam is a recept nevét ;-)
köszi!

180
sárgarépa 4 közepes db
csicseriborsóliszt 3 evőkanál
1 kk
kakukkfű 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek