Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött rántott fánk

Sajttal töltött rántott fánk
Sajttal töltött rántott fánk
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám "találmánya":).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Panírozáshoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a tojások sárgáját, a porcukrot, a vajat, tejfölt egy csipet sóval összegyúrjuk, cipóvá formázzuk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihentetjük.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kis négyzeteket vágunk ki belőle, majd az egyik felébe sajtot teszünk, ráhajtjuk a másik felét. Összenyomkodjuk a széleket.
  3. Ezután bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 641
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1103 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttal töltött fánk rántva, rántott-töltött fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1077
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 1 ek
vaj 5 dkg
tejföl 4 ek
trappista sajt 20 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg