r
Nosalty Logó

Sajttal töltött rántott fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajttal töltött rántott fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Panírozáshoz

Összesen 1078 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Panírozáshoz

Összesen 4305 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Panírozáshoz

Összesen 305 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1078 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5951.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 4305 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a tojások sárgáját, a porcukrot, a vajat, tejfölt egy csipet sóval összegyúrjuk, cipóvá formázzuk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihentetjük.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kis négyzeteket vágunk ki belőle, majd az egyik felébe sajtot teszünk, ráhajtjuk a másik felét. Összenyomkodjuk a széleket.
  3. Ezután bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2708
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajttal töltött rántott fánk
Salamon Csilla 1172 recept

Édesanyám "találmánya":).

Hozzászólások

mézecske74

Fincsi lehet holnap meg is csinálom. Ugyis nagyon szeretik a fánkot.

Törölt felhasználó

Jól hangzik, ötletes...Szerintem kipróbálós lesz :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.