r
Nosalty Logó

Sajtos zöldségekkel töltött fasítozott

Salamon Csilla
Sajtos zöldségekkel töltött fasítozott
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

718
Kalória
50.5g
Fehérje
38.9g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
262.4g
Víz
245.3g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húshoz

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húshoz

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 2873 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húshoz

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 147 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 718 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5136.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3249 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3998 micro
Összesen 2873 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük.
  2. Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát, tojást, vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket.
  3. Fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, és jó alaposan összedolgozzuk.
  4. Folpackot terítünk egy deszkára vagy az asztalra, erre ráhelyezzük a masszát, és olyan hosszú téglaalapra igazgatjuk, amilyen hosszú tepsibe szeretnénk sütni.

Töltelékhez:

  1. A hagymát a zöldjével együtt, a paprikát feldaraboljuk és összekeverjük a tömlős sajttal.
  2. Masszán elosztjuk a sajtos zöldségeket, óvatosan feltekerjük, és olajjal kikent tepsibe helyezzük.

Tetejére:

  1. A fasírt tetejét felvert tojással lekenjük és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Családom nagyon szereti a különböző töltelékekkel feltekert fasírozottat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek