r
Nosalty Logó

Sajtos stangli kViki konyhájából

NS
Sajtos stangli kViki konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

818
Kalória
21.2g
Fehérje
65.3g
Szénhidrát
52.2g
Zsír
65.1g
Víz
125g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2105.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12634.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    8507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    390.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 4908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuj. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját a liszt-margarin morzsához dobjuk.
  3. A tejfölt összekeverjük a szalakálival (ez picit megdúsítja), majd a tésztához öntjük, sózzuk.
  4. Jól összegyúrjuk. (Percek múltával már hagyja, hogy megdolgozzuk.) Ha szükséges, tejföllel lehet lazítani a tésztát.
  5. Deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, szeleteljük (nagyjából 1cm*5cm), majd villa segítségével a tojásfejérével megkenjük a tésztát, sok sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32

Unokatesómmal estünk neki a stangli elkészítésének egy szabad vasárnap délután. Először úgy gondoltam, ez olyan lesz, mint a többi.Egyszer kipróbálom, majd a szakácskönyveim között eltűnik örökre. De nem, ezt folyamatosan készíteni fogom, annyira finom!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek