Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa élesztővel kelesztés nélkül

Sajtos pogácsa élesztővel kelesztés nélkül
Sajtos pogácsa élesztővel kelesztés nélkül
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pogácsát blogger társam Hossó Anita konyhájából csentem, mert ahogy megláttam, rögtön beleszerettem.
Nagyon finom, és mivel kelt tészta rajongó vagyok, külön öröm volt, hogy ebbe a kategóriába tartozó finomságról van szó, de a kelesztés fázisát el lehet hagyni, ami gyorsaság szempontjából nem elhanyagolható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagasztótálba tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedést igazítunk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a langyos tejet, majd 10 percig hagyjuk felfutni.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a gáztepsit sütőpapírral béleljük.
  3. A felfutott élesztőhöz és liszthez tesszük a többi hozzávalót, és tésztát dagasztunk. Azonnal nyújtjuk, olvasztott vajjal kenjük, és sajttal szórjuk.
  4. Szorosan rúdba feltekerjük, a bal és jobb oldalát 2/3-ig felhajtjuk, kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk, ezután átgyúrjuk.
  5. Ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk. A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk sajttal.
  6. A sütőbe tegyünk egy forró vízzel teli edényt (fél liter víz min. legyen, mert ha elfő, akkor a lábosunk bánhatja), az így keletkező gőz jótékonyan befolyásolja a sütést. Pirosodásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 249
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi konyhája

Mióta szakács: 2014.03.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogácsa, élesztős sajtos pogácsa, kelesztés nélküli sajtos pogácsa

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tündi70
Tündi70 Sat, 2015-04-18 17:13

Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült! A lányom barátnői, akik nem magyarok, fogják kapni a vendégség alatt.
Nagyon klassz, hogy nem kell külön keleszteni....

macskanyelv
macskanyelv Sat, 2014-03-08 10:40

Barbi nagyon örülök hogy itt látlak!A blogodnak rendszeres látogatója vagyok és nagyon szeretem a receptjeidet valamint a gyönyörűséges fotóidat :)

919
finomliszt 500 g
élesztő 25 g
tej 250 ml
főzőtejszín 2 ek
2 teáskanál
cukor 1 csipet
sertészsír 80 g
vaj 20 g
sajt 200 g
tojás 1 db