r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sajtos pogácsa 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 1090 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 4362 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A pogácsához

A kenéshez

Összesen 456 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1090 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7260.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    4956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2887 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 4362 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 456 Kcal

Hozzávalók

A pogácsához

A kenéshez

Elkészítés

A pogácsához

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Krátert képezve, beleütjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot (a sajtból egy keveset félreteszünk a szóráshoz).
  3. Tejet adva hozzá, rugalmas tésztává gyúrjuk.
  4. Fél centi vastagra nyújtjuk, felkockázzuk, tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé, berácsozzuk.
  5. 3 órán át hűtőben pihentetjük.
  6. Felvert tojással megkenjük, sajttal könnyen megszórjuk, közepes lángon sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 67108
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 30.

Ajánló

Amikor inkább sósat akarunk majszolni olvasás közben. Vilmosnak és bandájának a gépezéshez; vendégeknek italozáshoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos pogácsa 3.
Harmathy Ildikó 313 recept

Nagyon gyorsan összeállítható pogácsa. A hűtőben megvárja, míg megéhezünk rá, habár megsütve is tárolható. Az egyszerűsítések jegyében úgy döntöttem, hogy ezentúl négyszögletes lesz nálam a pogácsa. Egészen értelmetlen ugyanis kereket szaggatni, aztán a leesőket újra összegyúrni, stb., amikor a négyszögletes alak pont olyan finom. Illetve a leveles tészták (lásd: töpörtyűs pogácsa) esetében kifejezett minőségvesztés áll elő az újbóli összegyúrás alkalmával, hiszen éppen az oly műgonddal létrehozott levelesség vész el. Jó, ha nagyon reprezentálni kell, akkor majd kereket szaggatok, de arra, hogy a gyerekek percek alatt befalják a pogit, igazán kár a sok vesződség!

Hozzászólások (16)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, finom lett és olyan gyorsan elkészíthet?! Aki sósra vágyik, dobja össze gyorsan! :)

Törölt felhasználó

Én is sütöttem!Tényleg gyors,csak sokat kell várni sütésig!De a végeredménymagáért beszél!

Törölt felhasználó

Megsütöttem, nagyon finom lett, gulyás leves mellé fogyasztottuk, a párom is imádta! Ez volt az els? pogi amit csináltam:)) Köszi!

Dejede

Kipróbáltam: zseniális lett! :) Bár kicsit megbolondítottam: tönköly lisztet, szója tejet használtam, és a végén bacon szalonna kockákat és ementáli sajtot tettem a tetejére. Kb. fél óra alatt el is fogyott. :)) Köszi a receptet! :)

illesera

Sziasztok ! Ebbe tényleg nem kell se süt?por, se éleszt??Nem lesz túl s?r? a pogi ? Üdv Era

Harmathy Ildikó

A sok vaj megoldja a lazítást, Era, de azért 0 kalóriás pogira ne számíts:) Finom és laktató!

illesera

Köszi szépen, 0 kalóriásnak nem is fognék neki ! :) brrrrr......

Törölt felhasználó

Megragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem mert már nagyon sok receptben olvastam, még Jamie Oliver is ezzel jön a f?z?m?soraiban. :) Mi a funkciója a liszt "kráterré" képzésének? El?re is köszönöm a választ (okat)! Ági

Harmathy Ildikó

Kedves Storno! Egyszer? oka van a kráterképzésnek: a tojás pl. szétfolyna, ha nem a 'liszhegy kráterébe' öntenéd + a kráterb?l könny? a lisztet, a 'liszthegy'-nek mindig a tetejét bedolgozni a hozzávalókhoz, a lisztet körbe-körbe folyamatosan behúzva az egyéb hozzávalókhoz, folyamatosan összedolgozva szétfolyás nélkül, míg az egész tészta egységbe nem keveredik. Remélem érthet?, megmutatni százszor egyszer?bb volna! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó, nem lehet a pihentetést pogácsává formázás EL?TT megejteni? Éleszt? nincs benne, így nem egészen világos a lépés miértje, de biztos nem kelnie kell. Nem szoktam pogácsát készíteni, de ez nagyon megfogott, viszont nem tudok két tepsit begyömöszölni a h?t?mbe, ezért kérdezem. Nagyon tetszenek a receptjeid, ezen a hétvégén csak ezekb?l f?zök!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! A barátn?m cukrász t?le kaptam egy nagyon jó receptet amit nem találok. Sajnos nem emlékszem a hozzávalókra és az arányokra. Ez a recept lehet,hogy pont az. Majd ma ki fog derülni.

cukorpotlo

holnapi menü egyik fontos alkotóeleme lenne ez a csodás pogi, de sajnos nem világos, hogy hány fokon kell kisütnöm és a tepsi igényel-e vajat és/vagy lisztet?! el?re is köszönöm a választ. (ami sajnos sürg?s lenne!)

Harmathy Ildikó

160 fokon kell sütni, és a teflonos vagy zománcos tepsi nem igényel sem vajat sem lisztet, s?t! ha kened a tepsit feketére sül a pogi alja! Ildikó

cukorpotlo

hú, köszönöm a szupergyors, szuper hasznos választ! :)

Törölt felhasználó

Ez a pogácsa "másnaposan" is finom? Én már készítettem éleszt? és süt?por nélküli pogit, de az másnapra már nem volt az igazi...

Harmathy Ildikó

a sok vaj teszi, hogy másnap is finom, Kesudió!

Szeva

Kedves Ildikó! A story-t és a kommenteket olvasva 2 dolog jutott eszembe. Az egyik, hogy a kerek pogácsa "hulladékát" -édesanyámtól tanultuk - sosem gyúrjuk újra össze, hanem nagyon helyes pogácsákat tudunk összerakni bel?le. Ezek nem simák, hanem a kisebb-nagyobb formák összerakásából sz?ttes jelleg?ek. Nálunk verseny folyik ezekért a darabokért. Sokkal finomabbak, mint a szabottak. A másik, hogy még nagymamám szakácskönyvében láttam ehhez hasonló receptet (éleszt?/süt?por nélküli). Szokása volt, hogy amit elkészített, a cím után zárójelbe tette az ? kommentjét. Nos, az ilyen típusúra mondják, hogy jó úti pogácsa. Mire Debrecenb?l elértek hozzánk (50 évvel ezel?tt), még mindig puha volt. Üdv: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! A 160 fokos süt?t már "vettem". Kérdésem: el?melegett vagy hideg süt?be tegyük a pogácsát? (Illetve: ha kimarad a tészta h?tése - mi változik..?) Mirza

zsu0709

Ez nagyon-nagyon finom lett!

Törölt felhasználó

Kezd? vagyok,úgyhogy nézzétek el nekem ha hülyeséget kérdeznék.... Elkészíthetem tej nélkül is?Ma szeretném megsütni és nincs itthon tej....ilyenkor már nincs nyitva bolt sajna. Várom válaszod!! Lilla

Harmathy Ildikó

lehet tej helyett vízzel is, Lilla, ha még nem kés? a válasz

Hozzávalók

A pogácsához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.