r
Nosalty Logó

Sajtos pirulák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajtos pirulák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1401 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 351 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3595.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1401 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a margarint megsózzuk, majd gyenge lángon összemelegítjük. Amikor már forr, gyorsan belekeverjük a lisztet fakanállal úgy, hogy ne legyen csomós. Amikor szép sima, és elvált az edény aljától, levesszük a tűzről.
  2. Megszórjuk borssal, és hozzáöntjük a reszelt sajtot. Hozzáteszünk még 1 db tojást, és nagyon jól kikeverjük. Ezután még egyenként hozzátesszük az egész tojásokat. Mindegyik darab tojás után alaposan elkeverjük. (erre a célra én egy kézi dagasztó fejet használok)
  3. Egy lábasban olajat forrósítunk. Egy kanalat (én gyermek evőkanalat használok) belemártunk a forró olajba, és azzal szaggatjuk bele a nyers masszát. Ezután mérsékeljük a lángot, és letakarjuk a lábost. Kis idő után, amikor már szép pirosak a pirulák, megfordítjuk, majd megint letakarjuk. Ekkor gyönyörűen elkezdenek felfúvódni. Ha ropogósra sültek, papírtörlőre szedjük. Szinte hihetetlen, de nem szívja magába az olajat!
  4. Meghintjük reszelt sajttal, és melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3010
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 15.

Ajánló

A kis pirulák attól fúvódnak fel, hogy a tojásokat egyenként adjuk hozzá a masszához, és mindegyik tojás után nagyon jól kidolgozzuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos pirulák
Lizinka_ 591 recept

Ezt a receptet  édesanyámtól tanultam. Nagyon finom, különleges étel. Édes levesek után szoktam készíteni. Bátran kijelentem, az egész család kedvence! Nem lehet abbahagyni, eteti magát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!