Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos keksz 2.

Sajtos keksz 2.
Sajtos keksz 2.
95 perc / előkészület: 80 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szalalkálival készült sütemények sütés közben kissé kellemetlen, csípős szagot árasztanak, de nem kell megijedni, mert amint kicsit hűl a tészta, ez nyomtalanul elmúlik és könnyű, finom süteményt kapunk.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

Tipp: jó ha két tepsit használunk, mert amíg az egyik adag sül, a másikat előkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal és hozzákeverjük a reszelt sajt 2/3 részét.
  3. A szalalkálit langyos tejben feloldjuk, és elkeverjük a tejföllel, amit hozzáadunk a tésztához és jól összegyúrjuk.
  4. A tésztát pihentetés nélkül, 3-4 részletben, 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. Kissé felvert, egész tojással megkenjük és tetszés szerinti figurákra vagdossuk. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  5. Sütőpapírral bélel tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben 200 C °-on kb 15 perc alatt halvány zsemleszínűre sütjük. ( kb 4 tepsivel lesz )
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 175
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos ropogós, sajtos rágcsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-06-22 09:28

A szalalkálit nem meleg vagy langyos tejbe kell tenni?

664
finomliszt 50 dkg
sajt 35 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
szalalkáli 20 g
tej 2 ek
1.5 tk
tojás 1 db