Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-fokhagymás kenyér

Sajtos-fokhagymás kenyér
Sajtos-fokhagymás kenyér
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fokhagymás kenyér szuper előétel, és nem bonyolult elkészíteni. Ezt sajttal is gazdagítjuk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, majd két irányból átlósan bevagdossuk a kenyeret úgy, hogy kb. 1-1,5 cm-s kockákat kapjunk.
  2. Lereszeljük a sajtot, és felaprítjuk a petrezselymet.
  3. A vajat a tűzhelyen, alacsony lángon megolvasztjuk, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, sózzuk, és a petrezselymet is hozzáadjuk.
  4. Közben a kenyér réseibe sajtot tömködünk. A kész vajat is beleöntjük a résekbe, majd a maradékkal az egész kenyeret meglocsoljuk.
  5. Fóliába csomagoljuk, és 15 percig így sütjük, majd 5 percig kicsomagolva, míg kicsit meg nem pirul. Melegen a legfinomabb!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 074
elküldve: 4
receptkönyvben: 424
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött kenyér, petrezselymes ropogós vekni

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
kenyér 50 dkg
trappista sajt 20 dkg
vaj 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor