Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos boszorkánypogácsa

Sajtos boszorkánypogácsa
Sajtos boszorkánypogácsa
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha van édes boszorkánypogácsa, miért ne lehetne sós is? Az interneten nézelődve találkoztam ezzel az ötlettel, ott viszont képviselőfánk tésztával volt elkészítve. Nem tudom, hogy maradt lapos a tészta nekik? Nekem még ez is felpuffadt, úgyhogy trükkösködnöm kellett vele, hogy a közepébe tudjak sajtot olvasztani.

Két tepsivel lett ebből az adagból, amíg a másodikat sütöttem, az első adag kicsit hűlt, a közepét megint benyomkodtam, és bele tudtam rakni a sajtkockákat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Áttört túróval is el lehet készíteni a tésztát, nekem most feta sajt volt otthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, amibe belekevertük a sót. Hozzáadjuk a feta sajtot, összegyúrjuk, fóliába csomagolva, hűtőbe rakjuk legalább fél órára.
  2. A sütőt begyújtjuk, sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A tésztából 2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, az egyik oldalát belemártjuk a tojásba, utána pedig a szezámmagba. A lemezre rakjuk a magos felükkel felfelé, az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe.
  3. Berakjuk a sütőbe, megsütjük. Ezután a mélyedésekbe 1-1 kocka sajtot rakunk, visszarakjuk a sütőbe néhány percre, hogy megolvadjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 788
elküldve: 8
receptkönyvben: 320
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós boszorkánypogácsa, sajtos-szezámmagos sós sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chriza
chriza Tue, 2011-11-29 22:53

Nekem a hétvégén kétszer kellett megsütnöm, mert a vendégeknek szánt pogikat a családom már előző este megette. Nagyon fincsi volt. Én kísérleteztem egy kicsit, a lisztet kukorica, illetve rozsliszttel kevertem. Ja, és napraforgó, meg lenmag is került rá! Próbáljátok ki úgy is. A kukoricalisztes nagyon különleges lett...

Hoborc
Hoborc Sat, 2011-11-26 09:25

Nagyon jól néz ki, mentettem és rövidesen elkészítem. Köszi az ötletet és a receptet!:))

576
vaj 15 dkg
finomliszt 15 dkg
feta sajt 15 dkg
0.5 teáskanál
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
sajt 5 dkg