r
Nosalty Logó

Sajtkrémes-bacon-ös csiga

NS
Sajtkrémes-bacon-ös csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1648
Kalória
53.8g
Fehérje
205.1g
Szénhidrát
65g
Zsír
129.6g
Víz
249g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1648 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6596 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1648 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.8 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13697.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    2315 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2658 mg
  • Nátrium
    7863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    820.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    518.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6596 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük, és jól kidolgoztatjuk a tésztát.
  2. Az élesztőt nem szükséges külön felfuttatni, de bárki megteheti.
  3. Fényes, sima tésztát kapunk, amit langyos helyen duplájára kelesztünk.
  4. Gyúródeszkán alálisztezve 1 cm vastagra nyújtjuk.
  5. Megkenjük tojással, és ráreszeljük a sajtot.
  6. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd a tésztára szórjuk.
  7. A tésztát felcsavarjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk.
  8. Kizsírozott tepsibe rakjuk, tetejét megszórjuk szezámmaggal, és kicsit hagyjuk kelni.
  9. Ne rakjuk sűrűn, mert elég jól megnő sütés közben.
  10. Pirosra sütjük, a sütőt nem kell előmelegíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagybevásárláskor mindig elcsábulunk a bevásárlóközpontok pékségeinek termékeire. De az én családom igényeit egy-egy szem csiga vagy kifli nem igen elégíti ki. Ezért született meg ez a sajtos csiga, hogy a nagybelű társaság jól belakmározhasson a frissen sült, illatos péksüteményből. Ebből a tészta mennyiségből 24 db lesz, amit két tepsiben szoktam kisütni. Általában az első tepsi ahogy kisül, és meg lehet fogni, úgy fogy is el pillanatok alatt.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek