r
Nosalty Logó

Sajtfánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2138 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 356 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5026.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 2138 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük.
  2. Amikor felolvadt a margarin, a lisztet beleszórjuk és szüntelenül kevergetve főzzük, amíg el nem válik az edény falától, és még utána kb fél percig.
  3. A tűzről lehúzva forrón a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Ez egy jó kis izommunka. Megpróbáltam ezt a részt robotgéppel kiváltani, de nem sikerült.
  4. Megvárjuk, amíg egy kicsit kihűl a massza, majd a sajtot is hozzákeverjük.
  5. Sütőpapíros tepsibe diónyi halmokat teszünk belőle. Tetejét tojással lekenhetjük, de ez elhagyható.
  6. Szigorúan zárt sütőajtó mögött sütjük!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9295
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Ajánló

Főzelékek mellé feltétnek szoktam csinálni, de magában is nagyon fogy, akár sörkorcsolyaként is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy leveskockás receptgyűjteményben akadtam rá. Nekem a fánkról mindig a baracklekváros ugrik be, épp emiatt muszáj volt kipróbálnom. Persze kiderült, hogy köze sincs a hagyományos, szalagos fánkhoz, ez inkább sajtos képviselőfánk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek