r
Nosalty Logó

Sacher-torta cukor nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Sacher-torta cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 4317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 4317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. 60 g vajat és a kockákra tördelt étcsokit gőz felett (azaz vízfürdőn)kezdjük elmegolvasztani: néha keverjünk rajta egyet-egyet!
  3. Az őrölt mandulát keverjük össze a liszttel és a sütőporral.
  4. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjébe tegyünk egy csipet sót, és kezdjük el felverni, ha már habosodik, adjunk hozzá két-három részletben 5 dkg gyümölcscukrot. Ha kemény lett a hab, tegyük félre.
  5. Amegolvadt csokoládéthúzzuk le a tűzről, és keverjük bele a megmaradt 5 dkg cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgákat, és a mandulás liszt felét is.
  6. Öntsük a csokis masszát a tojáshabra, és fakanállal alulról felfelé laza mozdulatokkal keverjük össze. 5-6 keverés után, ha már márványos a massza, szórjuk bele a maradék mandulát is, és egyneműsítsük a habot. A cél az, hogy minnél több levegő maradjon a tésztában.
  7. Olajjal kenjünk ki egy 20-23 cm-es tortaformát, liszttel szórjuk meg, és óvatosan egyengessük el benne a masszánkat. Toljuk a sütőbe a formát, mérsékeljük a tüzet 155 fokra. 50-60 perc alatt süssük készreA45. percig ne nyissuk ki a sütőajtót, ekkor végezhetünk rajta először tűpróbát.
  8. Ha megsült, még a formájában, de fejjel lefelé helyezzük egy rácsra, és hagyjuk kihűlni: ez 3-4 óráig tart. Ha teljesen kihűlt, vágjuk a forma mentén körbe egy éles késsel, és emeljük ki a keretből.
  9. Melegítsük fel a baracklekvárt, és egy evőkanál vagy ecset segítségével kenjük körbe a torta oldalát és tetejét. Hagyjuk fél órát állni. Addig készítsük el a csokimázat.
  10. A mázhoz vízfürdőn olvasszuk össze a vaj felét a csokival. Vegyük le a tűzről, és gyors mozdulatokkal ekkor keverjük bele a vaj másik felét - ettől szép fényes lesz a máz, és le is hűti kissé a vaj.
  11. A tetejéről kezdjük bevonni a tortát, az olalára is jusson bőven csoki. Hagyjuk a mázat (hűtőben) megdermedni, és csak ezt követően díszítsük tovább pl. díszítőcukorral.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14924
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom kedvenc tortája: 3-4 nap múlva is omlós, szaftos, csokis! Bát nemigen szokott kitartani addig.;)

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...